Musorujsag
Élő Eredmények
 

Brawn úgy érzi, Bottas nem hagyott elég helyet

Brawn úgy érzi, Bottas nem hagyott elég helyet

F1
A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn úgy véli, Valtteri Bottas hibázott az imolai baleset előtt, a finn ugyanis nem hagyott elég helyet az őt előző George Russellnek. A szakember megjegyezte, öröm, hogy egyik pilóta sem sérült meg…

Eseménydús versenyt hozott a 2021-es világbajnokság második hétvégéje, a számos izgalmas pillanat közül pedig a legzajosabb utóélete Valtteri Bottas és George Russell balesetének volt. A Tamburello előtt, nagy tempónál történő ütközés alaposan megosztja a szurkolók és a szakértők véleményét, nincs ugyanis egyezség arról, ki volt a hibás (az FIA szerint egyébként senki, versenybalesetet láttunk).

Akik Russellt okolják, úgy vélik, a fiatal brit elhamarkodta a manővert, melynek során hibázott is, hiszen ráment a vizes fűre, amin megcsúszott, autója pedig Bottaséba csapódott. Akik a finnt vonják felelősségre, azzal érvelnek, Bottas nem hagyott elég helyet ellenfelének.

Így látja a történteket az F1 sportigazgatója, Ross Brawn is. „Pozitívum, hogy mindkét versenyző sérülés nélkül megúszta, az autók masszívan ellenálltak az ütközésnek, és megmutatták, milyen messzire jutottunk a biztonsági előírásokkal kapcsolatban” – írta összegzőjében.

Ross Brawn (Fotó: XPB)

„Az imolai pálya meglehetősen szűk, nincs rajta sok hely. Ha az eső miatt mindkét oldalon vizes a fű, nagyon-nagyon trükkös lesz a helyzet. Biztos, hogy mindketten elemzik majd az esetet, és tanulnak belőle, de úgy tűnik, Valtteri bemozdult, és nem hagyott helyet George-nak, aki sehová sem mehetett” – magyarázta.

Brawn összegzőjében Max Verstappen és Lewis Hamilton összecsapásáról és kettejük várható „gigászi bajnoki csatájáról” is írt. „Verstappen és Hamilton első kanyarban vívott csatája jelentős volt, és megadta a verseny alaphangját. Azt hiszem, a kanyar Maxé volt. Az íven volt, megvolt a helye a pályán. Lewis utólag azt kívánná, bárcsak kihátrált volna belőle, főleg a körülményeket figyelembe véve. Hamiltonnak ez egy olyan nap volt, ami sokat érhet egy szoros bajnokságban. Ritka hibát vétett (a lekötözéskor), de jól fölzárkózott és továbbra is vezeti a pontversenyt” – fogalmazott.

„Az idei kemény bajnoki csata lesz, ami fantasztikus az F1 számára. Hamilton és Verstappen személyében két olyan srác küzd, akik pályafutásuk különböző szakaszában tartanak, az autóik viszont igencsak egyformák. Egy gigászi csata minden jellemzője adott, már csak azért is, mert a csapatok szerintem nem fognak már túl sok erőforrást fordítani az idei autókra a 2022-es előkészületek között, szóval egész évben láthatjuk azt, amit most. Klasszikus év lehet” – mondta.

Az izgalmasnak ígérkező bajnoki csatáról, Verstappen és Hamilton összecsapásáról, valamint a sokat emlegetett balesetről is szó esik majd a 17:15-kor kezdődő Boxutca magazinban.  

Valtteri Bottas autója (Fotó: XPB)

További tartalmak