Musorujsag
Élő Eredmények

Végre elárulta Ricciardo, milyen tetoválást varrat volt főnökére

Végre elárulta Ricciardo, milyen tetoválást varrat volt főnökére

Racefans
Vége hát a várakozásnak, eldőlt a kérdés, amire mindenki várta már a választ: Daniel Ricciardo föltárta, mit tetováltat volt renault-s főnökére a tavalyi fogadásuk után…

Jobb később, mint soha. Daniel Ricciardo még az első renault-s évében, 2019-ben kötött egy fogadást az istállót a múlt év végéig irányító Cyril Abiteboullal: amennyiben dobogóra áll a csapattal, a francia tetoválást készíttet, melynek motívumáról a versenyző, helyéről és méretéről a csapatfőnök dönt. Ricciardo tavaly aztán kétszer is pezsgőt bontott, és jelezte, be fogja hajtani azt a tetoválást Abiteboulon.

Eleinte úgy volt, még a szezon idején sor kerül az ünnepélyes varratásra, aztán a téli szünetre, majd januárra halasztották a dolgot. Abiteboul időközben eltűnt az F1-ből, hiszen az Alpine-nál már nem tartott rá igényt Luca de Meo. Ricciardo most viszont Portugáliában fölfedte, pontosan milyen motívumot is választott volt főnökének.

Cyril Abiteboul nem aggódik túlzottan, hogy mit választ neki Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

 

„Elsőre szerettem volna egy tulajdonképpen hagyományos tetoválást, egy kézfogós motívumot, ami arra utal, hogy fogadást kötöttünk. Egy klassz, hagyományos tetoválást. Aztán elképzeltem egy méhészborz fejet, ahogyan kikukucskál a kezek fölött. Mintha ellenőrizné, hogy az egyezség megköttetett”

– árulta el a tervekről, amiről eddig csak barátoknak beszélt.

Noha Abiteboul már nem szereplője az F1-es utazó cirkusznak, Ricciardo ígéri, meg fogja mutatni a végeredményt.

„Cyrillel egyszerűen próbálunk egy időben egy helyen lenni. Nem szeretném csak úgy megmondani neki, hogy menjen, és csináltassa meg, majd küldjön róla egy fényképet. Én is ott akarok lenni, én akarom szervezni ezt, és szeretném dokumentálni. Én fogom fizetni is” – magyarázta, miért a késlekedés.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardo időközben már a McLaren versenyzője, ám fogadást már ott is sikerült kötnie a főnökével. A versenyautókat gyűjtő Zak Brown megígérte, hogy ha neki is dobogós helyezést szerez, akkor leszervez neki egy tesztet a gyerekkori példaképe, Dale Earnhard egyik NASCAR-autójával, ami a birtokában van.

„A múlt héten összefutottam vele a gyárban. Ha dobogós leszek, megengedi, hogy Dale Earnhard 1984-es autójával menjek, ami elképesztő. És azt is mondta, ha nyerek, akkor talán valami őrültséget fog csinálni. Én nem akartam folytatni a tetoválós dolgot, ezt meghagyom Cyrilnek. De talán rá fogom tudni venni az ejtőernyőzésre, csak hogy megijesszem. De lehet, hogy ez optimista elképzelés” – mondta a már a Red Bullnál, Helmut Markóval is rendszeresen fogadásokat kötő hétszeres futamgyőztes.

Borítókép: Cyril Abiteboul és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak