Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bíró Attila kihirdette a női vízilabda-válogatott bő olimpiai keretét

Bíró Attila kihirdette a női vízilabda-válogatott bő olimpiai keretét

waterpolo.hu
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő, 18 fős keretét a nyári tokiói olimpiai játékokra.

 

A szövetség beszámolójából kiderül, hogy a jelenlegi névsor nem a végleges, Bíró Attila később 13-ra szűkíti a keretet, az olimpiára ugyanis ennyi játékost lehet majd nevezni. Az viszont biztos, hogy az alábbi felsorolt 18 fő közül kerül ki a végleges csapat.

A magyar alakulat egyébként május 21. és június 5. között az Egyesült Államokban edzőtáborozik, melynek keretében több felkészülési mérkőzésen is összecsap a házigazdával.

„A keret és a stáb minden tagja be van már oltva, így a másfél hetes hazai turnus után az Egyesült Államomba, Kaliforniába utazunk, ugyanis a riói olimpia előtti időszakhoz hasonlóan lehetőségünk van a világ legjobbjával együtt készülni. Ez hatalmas elismerés számunkra, hiszen a többi európai rivális szívesen lenne a helyünkben, de az amerikaiak ezúttal is bennünket látnak vendégül. Ez köszönhető egyrészt a jó kapcsolatnak, másrészt a csapat erejének. A rangot tovább emeli, egyúttal a felkészülésünket segíti, hogy három vagy négy hivatalos mérkőzést vívunk majd a házigazdával, amelyeket a felettébb rangos amerikai ESPN televíziós csatorna élőben közvetíti majd” – árulta el Bíró.

A női válogatott olimpiai kerete
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

 

Borítókép: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 21-én. MTI/Czagány Balázs

További tartalmak