Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton szintet lépett, Verstappen óvatosabb lett Brawn szerint

Hamilton szintet lépett, Verstappen óvatosabb lett Brawn szerint

F1
A Red Bull és Max Verstappen jelentette fenyegetés és a szorosnak ígérkező bajnoki csata magasabb szintre emelte Lewis Hamiltont, aki Portugáliában is bajnokhoz méltó versenyt futott – véli a Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn.

Portugáliában csapattársát, Valtteri Bottast és fő riválisát, Max Verstappent is a pályán előzte le Lewis Hamilton, aki idei második győzelmével nyolcpontosra növelte előnyét a bajnokságban, manővereivel pedig jelezte, nagyon össze kell szednie magát annak, aki el akarja venni tőle a világbajnoki koronát.

A címvédő az F1 sportigazgatója szerint ráadásul még fokozni is tudta a tempót a Red Bull és Verstappen jelentette kihívás hatására – ezt bizonyította a múlt vasárnapi futam is, ahol újra bajnokhoz méltón állt helyt.

„Lewis a megszokott fenséges formáját hozta Portugáliában” – írta összegzőjében a brit szakember. „Briliáns és végül döntő fontosságú előzéseket mutatott be a csapattársa, és a fő riválisa ellen, hogy megszerezze a győzelmet. Most tényleg meg kellett dolgoznia a győzelemért, ez pedig remek példa arra, hogy a Red Bull és a Verstappen jelentette fenyegetés magasabb szintre emeli őt.”

Lewis Hamilton és Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Lehet, hogy az előző években komoly ellenfelekkel kellett szembenéznie csapaton belül, de kívülről érkező fenyegetéssel még nem kellett megküzdenie. Erre pedig eddig úgy reagál, ahogyan egy hétszeres világbajnoknak kell” – mutatott rá.

Brawn nemcsak Hamilton hanem Verstappen viselkedésében és versenyzésében is látja a bajnoki csata okozta változásokat. A holland érzése szerint óvatosabbá vált, hiszen tudja, most sokkal nagyobb a tét, ezért veszíteni is többet veszíthet egy-egy kockázatos lépéssel. „Egyértelmű, hogy Max másképp áll hozzá ehhez a bajnoksághoz, hiszen végre bajnokesélyes autója van. Megváltozott a gondolkodásmódja, már az egész bajnokságot figyelembe veszi” – fogalmazott.

„Ezen változtatni kell, hiszen, ha bajnokesélyes vagy, akkor a következetességnek kell a fő szempontnak lennie. Amikor nem te vagy a leggyorsabb, akkor olyan helyzetbe kell kerülnöd, hogy le tudj csapni, ha lehetőséged adódik, ha az ellenfélnek műszaki hibája van, vagy jön egy biztonsági autós szakasz” – emelte ki.

„Ha Lewisnak gondja akadt volna, vagy a Mercedes hibázott volna Portugáliában, akkor Max reagálhatott volna, hiszen jó helyzetben volt ehhez. Szóval lehet, hogy frusztráló nap volt ez számára, de látja, hogy a Red Bull reagál, és elfogadja, hogy a bajnokságnak lehetnek hullámvölgyei. Barcelona más lesz a pálya és a körülmények miatt. Monaco pedig nagy esemény lesz, hiszen ott várhatóan mindketten jók lesznek. Eddig három futamot rendeztek három eltérő pályán és mindegyiken izgalmas csata alakult ki Lewis és Max között, szóval izgalmas csatára van kilátás” – folytatta.

Lewis Hamilton szorult helyzetben Max Verstappen mellett (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak