Musorujsag
Élő Eredmények

Bognár: Ha mi lőjük a legtöbb gólt, akkor nagy probléma nem lehet

Bognár: Ha mi lőjük a legtöbb gólt, akkor nagy probléma nem lehet

m4sport.hu
Nehezen indult a szezonja a Paksnak, de az edzőváltás után, Bognár György vezetésével látványos és eredményes játékot vitt pályára a tolnai csapat, aminek köszönhetően már biztosan a negyedik helyen fog végezni a 2020/21-es szezonban. A csapat 32 forduló alatt 75 gólt szerzett, ezzel gólcsúcsot ért el azóta, hogy 12 csapatos az OTP Bank Liga.

Bognár György, a paksiak sikeredzője értékelte az M1-nek a szezont.

„Az utolsó helyről indultunk, így az ötödik, hetedik hely megszerzését tartottam reálisnak, mert erre alkalmasnak tartottam a játékoskeretet. Egy picit jobb lett a vége, akár egy európai kupában is játszhattunk volna, ha úgy alakulnak az eredmények, de elégedettek vagyunk a szezonnal. A következő szezonra megalapoztuk a lehetőséget egy hasonlóra” – kezdte szezonértékelését Bognár György.

Arra kevesen számíthattak, hogy a Paks lesz az a csapat, amely gólrekordot ér el.

„Kicsit más filozófiával játszottunk, mint általában a magyar csapatok. Felvállaltuk a támadójátékot, az ellenfél térfelén való labdaszerzést. Minden alkalommal meg is tettünk, idegenben és itthon is. Az az agresszivitás, amit felvonultattunk a pályán, sokszor eredményes volt” – mondta a Paks vezetőedzője, aki hiszi, hogy az európai porondon is eredményes lehetett volna csapata.

„Nem kell félni a nemzetközi futballtól. Hasonlóan agresszív játékot játszanak mindenütt, főleg azok a csapatok, amelyek eljutnak ilyen szintre. Egyáltalán nem kellett volna féltenem a csapatot, sőt, nem is kellett volna mást játszanunk. Ezzel a filozófiával az európai középmezőnyből bárkit bevállalhattunk volna. Nekem az a filozófiám, hogy jól szórakozzanak a nézők. 75 gólt lőttünk egy meccsel a vége előtt ebben a szezonban, ami mindenképpen dicséretes. Hahn Janó 22 gólja szerintem egy kivételesen jó eredmény, de rajta kívül is vannak jó játékosaink. Ha mi lőjük a legtöbb gólt, akkor nagy probléma nem lehet.”

Borítókép: pakisfc.hu

További tartalmak