Musorujsag
Élő Eredmények

A tiltakozás ellenére Mohamed Aida marad a tokiói tőrcsapatban

A tiltakozás ellenére Mohamed Aida marad a tokiói tőrcsapatban

mti
Hivatalosan is elfogadták Udvarhelyi Gábor előterjesztését az olimpiai indulókkal kapcsolatban, a szövetségi kapitány helyett egyébként Boczkó Gábor sportigazgató látja majd el a vívóválogatott mellett teendőket.Tokióban.

A hazai szövetség (MVSZ) pénteki rendkívüli elnökségi ülésén a szakvezető személyesen közölte, hogy orvosi utasításra nem utazhat el Tokióba, így az ajánlására és az elnökség döntése alapján végzi majd a kapitányi feladatokat a párbajtőrözőként világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Boczkó.

Az MVSZ beszámolója szerint az ülésen formai okok miatt meg kellett ismételni az olimpiai vívóválogatott összeállításáról szóló szavazást, emellett határidőre ki kellett jelölni a tokiói játékokon részt vevő teljes magyar vívóküldöttséget. Udvarhelyi Gábor megismételte keddi előterjesztését, amelyet ezúttal valamennyi fegyvernemben elfogadott az elnökség. A tokiói vívóválogatott személyi összetétele nem változott.  Azaz a magyar női tőrválogatott négy tagja a nap során hiába tiltakozott nyílt levélben az ellen, hogy Mohamed Aida bekerült a játékokra készülő csapatba.

Az olimpiai válogatott összeállítása:

női tőr: Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra (egyéni és csapat), Mohamed Aida (csapat), tartalék: Lupkovics Dóra

női kard: Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta (egyéni és csapat), Battai Sugár (csapat), tartalék: Szűcs Luca

férfi kard: Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás (egyéni és csapat), Gémesi Csanád (csapat), tartalék: Iliász Nikolász

férfi párbajtőr: Siklósi Gergely

A csapatkijelölés után a további olimpiai résztvevők megvitatására került sor. A teljes delegáció bő keretét is megszavazta az elnökség, de hogy ebből mennyi akkreditációt fogad majd el a Magyar Olimpiai Bizottság, az később dől el – olvasható a hunfencing.hu oldalon. Csampa Zsolt elnök ennek kapcsán elmondta, hogy a COVID-helyzet miatt, biztonsági okokból, és amennyiben lehetőség lesz erre, az ötödik emberek – a tartalékok – is elutaznak a küldöttséggel.

A magyar női tőrválogatott négy tagja a nap során korábban nyílt levélben tiltakozott az ellen, hogy Mohamed Aida bekerült a játékokra készülő csapatba.

További tartalmak