Musorujsag
Élő Eredmények
×

Így festenek majd az ultramodern szaúdi boxépületek (galériával)

Így festenek majd az ultramodern szaúdi boxépületek (galériával)

F1
Hat hónappal az első Szaúd-arábiai Nagydíj előtt a verseny szervezői bemutatták az első látványterveket a városi pálya mellé tervezett ultramodern boxépületekről és kiszolgáló helységekről.

Tavaly novemberben jelentették be, hogy a Forma–1-es világbajnokság 2021-ben Szaúd-Arábiába is ellátogat majd (amennyiben a koronavírus-járvány nem szól közbe), a versenynaptárban először szereplő ország pedig egy városi pályával debütál majd – ennek nyomvonalát idén márciusban ismertették.

Kedden újabb látványtervet kaptunk a szervetőktől és a Forma–1-től, a királykategória hivatalos oldalán megjelentek ugyanis az első képek az ultramodern boxépületekről. A komplexumot a pályatervező, Hermann Tilke cégének neves építése, Ulrich Merres tervezte.

A szaúdi boxélületek (Kép: F1)

A többszintes, lépcsőzetesen elhelyezett épületek adnak majd otthont a csapatok garázsainak, a versenyirányító központnak, a Paddock Clubnak, valamint a különböző vendéglátó egységeknek. A tehetős vendégek számára prémium lakosztályok is elérhetők lesznek, melyekből remek kilátás nyílik majd a pályára és a boxokra.

„Örömmel osztjuk meg a világgal a lenyűgöző box- és csapatépületek terveit” – jegyezte meg Khalid Bin Sultan Al Faisal herceg, az ország motorsportszövetségének vezetője. „Ezek az épületek jelképeznek mindent, amit a futam képvisel: barátságosak, modernek és látványosak.”

„Már csak hat hónap van hátra, és a motorsportok királykategóriája ellátogat Szaúd-Arábiába. Az előkészületek hihetetlen ütemben haladnak, ahogyan csapatunk elkötelezetten készül az első nagydíjra. Már izgatottan várjuk, hogy decemberben üdvözölhessük a mezőnyt, egy rekordokat döntő és világszínvonalú szórakozást nyújtó versenyhétvégén” – tette hozzá.

Borítókép: A szaúdi boxélületek (Kép: F1)

További tartalmak