Musorujsag
Élő Eredmények

Eladó Schumacher legelső F1-es autója

Eladó Schumacher legelső F1-es autója

Speedmasters, Racing News 365
Egy darab F1-történelem kerül kalapács alá: Michael Schumacher legelső F1-es versenyautója!

Újabb, az F1 történetében meghatározó szerepet játszó versenyautót bocsátanak árverésre. A Speedmasters azt az 1991-es Jordant kínálja eladásra, amellyel Michael Schumacher pályafutása legelső királykategóriás versenyét teljesítette. A Jordan 191-es modellt sokan tartják minden idők legszebb F1-es gépének. A Gary Anderson által tervezett zöld négykerekűből összesen hét példány készült, és a mostani az a darab, amit Schumacher az 1991-es Belga Nagydíjon vezetett, és amivel a 7. rajtkockát szerezte meg. A német mellett ezzel az autóval Alessandro Zanardi és Andrea De Cesaris is versenyzett, egy leggyorsabb kört és egy második helyezést jegyeztek vele.

A Jordan menetkész állapotban van, benne ott a 30 évvel ezelőtt használt Ford-Cosworth-motor, amit évekkel ezelőtt fölújítottak. A 191-es modell 6-os számú vázát a „visszavonultatása” után egy belga gyűjtő vásárolta meg, aki 2005-ben vált meg tőle. Új tulajdonosa a Boss F1 elnevezési sorozatban versenyzett is vele.

Hivatalos kikiáltási árat ugyan nem jelöltek meg, ám a Racing News 365 megkeresésére a Speedmasters megerősítette, a Schumacher-autó irányára 1,25 millió angol font, vagyis több mint 500 millió forint.

Az autóval együtt a vevő a teljes indító fölszerelést is megkapja, valamint hivatalos eredetiségi igazolást, egy Michael Schumacher által dedikált modellautót és a Jordan 191-es eredeti, vitrindobozba helyezett kormányát .

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: Speedmastercars.com
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2021/06/1-5Z4A9701-1620x1080.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Michael Schumacher az 1991-es Belga Nagydíjon (Fotó: XPB)

További tartalmak