Musorujsag
Élő Eredmények

Az F1 döntése megnehezítette a francia szervezők dolgát

Az F1 döntése megnehezítette a francia szervezők dolgát

F1i
Komoly problémát okozott a Francia Nagydíj szervezőinek a futam időpontjának módosítása, ami miatt – többek között – a korábban eladott jegyek 20 százalékát is újra kellett értékesíteni – jelentette ki Éric Boullier, a verseny főszervezője.

A koronavírus világjárvány miatt először a Kanadai Nagydíjat törölték, majd a helyettesként beugró törökországi futamot is le kellett mondani, az F1-nek tehát nagyon gyorsan újra kellett alkotnia júniusi programját. Ezt a Francia Nagydíj időpontjának előrehozásával (egy héttel került korábbra a viadal) és egy második ausztriai verseny beiktatásával oldották meg.

A Francia Nagydíj szervezői belementek ebbe a módosításba, a korábbi csapatvezető, Éric Boullier azonban elárulta, ez nem kis problémát jelentettek számukra a felkészülésben és a nézőközönséggel kapcsolatban is.

„Ez nagy problémát jelentett” – ismerte el a francia. „Nem lehet három nap alatt mindent felkészíteni egy nagydíjra. Az esemény során 1200 emberrel dolgozunk. Már minden le volt szervezve, hogy ez az 1200 ember melyik héten dolgozik nekünk. Aztán ha hat héttel a start előtt változtatnak az időponton, akkor mindenkinek módosítania kell a terveken is”

Éric Boullier (Fotó: XPB)

„És ott vannak a nézők is. Mindenki lefoglalta a repülőjegyet, a vonatútját, a szállását és így tovább. Nekik is mindent meg kellett változtatniuk. Szóval ez egy kihívás volt. Az F1 kérésére előbbre hoztuk a futamot, ezzel pedig elveszítettük a nézők 20 százalékát. Ezeket a jegyet újra eladtuk” – folytatta.

Ami a közönséget illeti, Franciaországban 15 ezer néző vehet majd részt a hétvége eseményein, mégpedig az országban érvényes előírások legális megkerülésével. A szabályok szerint ugyanis egy tömegeseményen 5000 néző vehet részt, ők viszont három egymástól független buborékot hoznak létre háromszor 5000 szurkoló számára.

Ezek a buborékok egymástól teljesen függetlenek lesznek. Saját bejárati kapukkal és saját parkolókkal rendelkeznek. Senki sem állhat útjába senkinek egy másik buborékból. Ez lesz az első nagy esemény Franciaországban. Ott volt persze a Roland Garros és Cannes-i Filmfesztivál, de 15 ezer nézővel ez lesz az eddigi legnagyobb esemény. Jó visszatérni” – zárta gondolatát a tapasztalt szakember.

McLaren (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak