Musorujsag
Élő Eredmények

A brazil válogatott átgázolt Perun a Copa Américán

A brazil válogatott átgázolt Perun a Copa Américán

MTI
A brazil labdarúgó-válogatott fölényes győzelemmel folytatta szereplését a Copa Américán: a házigazda a csütörtöki játéknapon 4-0-ra bizonyult jobbnak Perunál.

A címvédő brazilok Alex Sandro révén már a 12. percben megszerezték a vezetést, előnyüket a 68. percben Neymar duplázta meg. A hazai csapat a hajrában további két gólt szerzett, és végül fölényes győzelmet aratott a tornán ezzel a vereséggel bemutatkozó peruiak ellen.

Brazília sorozatban a kilencedik győzelmét aratta, ezeken 26-2-es gólkülönbsége mellett nyolcadik alkalommal nem kapott gólt.

Neymar 107. válogatottbeli fellépésén a 68. találatát szerezte, és eggyel közelebb került a brazil csúcstartó, 92 meccsén 77-szer eredményes Peléhez. A sportági legenda közösségi oldalán ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg: nagyon szurkol Neymarnak, hogy elérje az ő rekordját, és játékával még mindig ugyanolyan örömet szerez neki, mint amikor először látta őt a pályán.

A csoport másik csütörtöki találkozóján Kolumbia és Venezuela nem bírt egymással, az összecsapás gól nélküli döntetlent hozott.

Eredmények, B csoport:
Brazília-Peru 4-0 (1-0)
gól: Alex Sandro (12.), Neymar (68.), Ribeiro (89.), Richarlison (93.)

Kolumbia-Venezuela 0-0
kiállítva: Luis Diaz (94., Kolumbia)

Az állás: 1. Brazília 6 pont/2 mérkőzés (7-0), 2. Kolumbia 4/3 (1-0), 3. Venezuela 1/2 (0-3), 4. Ecuador 0/1 (0-1), 5. Peru 0/1 (0-4)

A két csoportból az első négy-négy helyezett jut tovább a kieséses szakaszba.

Borítókép: EPA/Andre Coelho

További tartalmak