Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönen: Talán öregszem!

Räikkönen: Talán öregszem!

F1
Nem jó az Antonio Giovinazzi elleni időmérős mérlege Kimi Räikkönennek idén – a finn önkritikusan beszélt gyenge pontjáról.

Csapattársa után Bakuban Kimi Räikkönen is feliratkozott végre a 2021-es pontszerzők közé. A finnt két hete 10.-ként intették le – az utólagos imolai büntetése miatt ez számít az eddigi legjobb idei eredményének. Túlzottan elégedett azonban így sem lehet az eddigi teljesítményével, hiszen csapattársa, Antonio Giovinazzi az eddigi hat időmérőből négyen gyorsabbnak bizonyult. Räikkönen helyzetét több alkalommal is megnehezítette a vasárnapi versenyen a gyengébb rajthelyezése.

Maga a finn is elismeri, ez a gyenge pontja. Amikor Franciaországban megkérdezték, úgy érzi-e, hogy ki tudják hozni a maximumot az autójukból, nevetve felelt. „Én biztosan nem. Az előző két időmérő edzésem kicsivel jobb volt, de az biztos, hogy van miben javulni” – mondta önkritikusan.

„Mindketten hiányoljuk az autó elejének az érzését, Próbálunk javítani ezen. De mind követünk el hibákat, ezeket kell kiiktatni. Sajnos ezek eddig több pontunkba kerültek idén. Ezeket le kell csiszolni még. De jelentős problémákat nem látok, és ez jó előjel.”

Kimi Räikkönen és Mark Arnall (Fotó: Alfa Romeo) Kimi Räikkönen és Mark Arnall (Fotó: Alfa Romeo)

Räikkönent arról is kérdezték, minek köszönhető, hogy nem megy neki úgy az időmérőn, ahogy szeretné.

„Talán öregszem” – vágta rá nevetve a mezőny korelnöke. „Az utcai pályákon sokkal fontosabb, hogy meglegyen a jó érzés, mert ha ott mondjuk elfékezed az első gumikat, nem úszod meg, a fal vesz gondozásba…”

„Egy kicsit fejlődtem e téren, a beállításokon is csiszoltunk. De meglátjuk, hogyan alakul itt. Ez egy teljesen más pálya, meleg lesz.”

E változók miatt Räikkönen arra sem vállalkozott, hogy megjósolja, az Alfa Romeo Le Castellet-ben inkább a középmezőny első vagy második felében versenyez-e majd. „Lehetetlenség megmondani. Sok autó van a mezőny azon részében, ahol mi vagyunk. Ha az előző két futam előtti történéseket nézzük, arra számítok, hogy itt most nehezebb lesz. Szerintem hasonló helyeken érhetünk célba, mint a legtöbb versenyen eddig.”

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak