Musorujsag
Élő Eredmények

Nemzetközi sajtóvisszhang - Francia Nagydíj

Nemzetközi sajtóvisszhang - Francia Nagydíj

MTI
A nemzetközi sajtó elsősorban a győztes Max Verstappen (Red Bull), valamint a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) között lezajlott stratégiai csatáról, valamint a Ferrari-motoros versenyautók sikertelenségéről írt a vasárnapi Forma-1-es Francia Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:

The Guardian:
“Nagy csata volt, amelynek során a két versenyző képességei és tudása ugyanolyan dicső fényben ragyogott, mint a mögöttük álló csapat tagjai a boxban. Ezúttal a Red Bull mérnökei voltak jobbak, és több szempontból is lenyűgöző teljesítményt nyújtottak.”

Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: Red Bull) Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

Daily Mail:
“Verstappen az utolsó előtti körben megelőzte Hamiltont és 12 pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben. Hamilton azonban győzhetett volna, ha a Red Bull két boxkiállásos stratégiája nem jön be Verstappennél.”

The Sun:
“A Mercedes és a Red Bull különböző módon gondolkodott a boxkiállásokra vonatkozó stratégiát illetően, de a brit címvédőt végül az elhasznált gumiabroncsok cserbenhagyták, holland riválisa pedig ragyogóan előzte meg.”

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

 Spanyolország:

Mundo Deportivo:
“Max Verstappen megállíthatatlan. A Francia Nagydíjon Lewis Hamilton ellen vívott csatája, és idénybeli harmadik futamgyőzelme után néhány perccel már a következő, osztrák versenyhétvégéről beszélt.”

Max Verstappen sikeres elévágása a 20. körben (Fotó: Formula1/Twitter)

 Ausztria:

Kronen Zeitung:
“Lelassulva! A Francia Nagydíj a Ferrari számára bukás volt. Le Castellet-ben három csapat hat autója, amely Ferrari-motort használ, az idei esztendő legrosszabb eredményét érte el, és pontot sem szerzett. Egy nap, amit el kell felejteni…”

 Svájc:

Blick:
“Nulla pont mind a hat Ferrari-motoros versenyautónak.”

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak