Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas örül, ha Wolffnak bejött a dühöngése

Bottas örül, ha Wolffnak bejött a dühöngése

F1, GP Fans
Valtteri Bottas örül, hogy a Mercedes főnöke pozitívan viszonyult a franciaországi kirohanásához, de reméli, nem lesz több hasonló élménye.

Káromkodva kérdezte Valtteri Bottas a múlt vasárnapi Francia Nagydíj hajrájában a Mercedestől, miért nem hallgatott rá, amikor azt mondta, két kiállásos taktikára kéne váltaniuk a futamon. Miközben kritikája talán nem volt túl hízelgő a Mercedesre nézve, a csapat főnöke, Toto Wolff utólag azt mondta, örül, hogy versenyzője végre kritizál és kiengedi a dühét.

Bottast Ausztriában kérdezték arról, mit szól az osztrák reakciójához.

„Nincs ebben semmi új. Mindig próbálok a lehető legegyenesebb lenni, és örülök, ha ez tetszett neki, de én nem voltam boldog abban a helyzetben”

– felelte.

„De ilyen a versenyzés. Nehéz leírni, mit érzel közben az autóban. Ez nem egy teadélután. Ez itt csúcsszintet jelentő sport, és még a finneknek is vannak érzelmei… Időnként így megy ez. Hogy látunk-e még hasonlót a folytatásban? Remélem, hogy ilyen negatív formában nem, mert az azt jelentené, hogy a dolgok nem mennek jól.”

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Bottas egyébként elmondta, mindent átbeszéltek a csapattal a futamot követő napokban, és megvitatták, mikor miben hibáztak. „Igen, megvannak a válaszok, mint minden verseny után. Sok mindent tanultunk. Én is, de a csapat is, ami jó, mert a Red Bull elleni küzdelemben minden tanulságnak jelentősége van.”

A kérdésre, a szerinte legutóbb túlságosan szűk látókörű Mercedes változtat-e a taktikai szemléletmódján Ausztriában, elmondta: „Minden helyzet más. Ez teljesen eltérő verseny, mint a franciaországi, szóval minden esetet külön kezeljük. De mint mondtam, levontuk a tanulságokat.”

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak