Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrarival harcolna Cunoda

A Ferrarival harcolna Cunoda

RaceFans
Noha örült a pontszerzésnek, és annak, hogy ismét előre tudott lépni az előző hétvégéhez képest, Cunoda Juki biztosra veszi, hogy sokkal jobb helyen ért volna célba, ha nem büntetik meg az időmérő óta, és ez egy kicsit azért bosszantotta…

Cunoda nyolcadik volt a Stájer Nagydíj időmérőjén, a rajtrácson azonban csak a tizenegyedik helyre állhatott föl, miután büntetést kapott Valtteri Bottas feltartásáért. Másnap gyorsan visszaverekedte magát a pontzónába, és bár veszített pozíciót a hátulról érkező Charles Leclerc-rel szemben, tizedikként ért célba, vagyis összejött neki a pontszerzés.

A futam után elmondta, annak, hogy újra a legjobb tíz között végzett, természetesen örül, viszont úgy érzi, a büntetés nélkül előbb is végezhetett volna, csapatának pedig jobb helyezésekre volna szüksége, hogy felvehesse a harcot a Ferrarival.

Cunoda Juki és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Összességében úgy gondolom, jó előrelépés volt ez a futam” – nyilatkozta a leintést követően. „A tempó már megvan a következő futamra, felkészültünk az Osztrák Nagydíjra, arra, hogy mindent összerakjunk és pontokat szerezzünk. Most jó volt a gumikezelésem is, ez is olyasmi, amivel előre tudtam lépni a francia verseny óta.”

„Franciaországban a gumik a verseny végére teljesen elkoptak, míg itt az utolsó körökön is tudtam kezelni őket, és jól mentem velük. Szóval, jó előrelépés volt ez. Lehet, hogy nem kellene a Ferrarihoz hasonlítani magunkat, mert a Ferrari nagyon gyors volt, de úgy érzem, velük kellene harcolnunk a konstruktőri bajnokságban. Jobban oda kell tennem magam, de azt hiszem, a tempó megvan, főleg az időmérőn, szóval a következő futamon próbálunk még jobban menni” – magyarázta.

Noha fő célja az volt, hogy a versenyt hiba nélkül teljesítse, és ezt végre is hajtotta, a fiatal japán elismerte, az frusztrálta, hogy a büntetés miatt hátrébb végzett, mint ahol végezhetett volna. „Ez 100 százalék. A rajtbüntetés nagyon fájdalmas volt. Szerintem durva volt, őszintén, de figyelnem kell, hogy legközelebb ne kövessek el hasonlót. Emellett volt egy rádiós félreértés is, amit szintén ki kell majd vizsgálni, hogy elkerüljük a megismétlődését” – zárta gondolatát.

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak