Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: Most látszott, mekkora a valós hátrányunk

McLaren: Most látszott, mekkora a valós hátrányunk

RaceFans
Noha a középmezőny saját meccsét ismét megnyerő Lando Norris ötödik lett a Stájer Nagydíjon, a futamgyőztes Max Verstappen lekörözte őt. A csapatvezető, Andreas Seidl szerint ez megmutatta, mekkora a csapat valós lemaradása, amikor az élmezőny teljes erőbedobással versenyez.

Az elmúlt években óriási előrelépést tett a McLaren: a brit alakult a mezőny utolsó harmadából a világbajnoki bronzéremig jutott három szezon alatt. Innen következő célnak nem a második vagy az első helyet választották, hiszen tudják, az első két csapat messze van tőlük, csupán hátrányukat szeretnék csökkenteni.

Idén több alkalommal is úgy tűnt, sikerül túlteljesíteni, hiszen bizonyos futamokon megszorongathatják a Mercedest és a Red Bullt is. Csapatvezetőjük azonban rámutatott, normál esetben még mindig messze vannak, ahogyan azt a Stájer Nagydíj is igazolta.

Andreas Seidl (Fotó: McLaren)

Itt az időmérőn remeklő, a harmadik helyről induló Lando Norris végül ötödik lett, és bár kihozta a legjobbat a futamból, a győztestől kört kapott. „Idén látható, hogy az időmérős és a versenykörülmények között is sikerült előrelépni, és közelebb tudtunk kerülni az előttünk lévőkhöz” – állapította meg a csapatvezető, majd jött a „rosszabb hírrel.”

„De az is teljesen világos, hogy a különbség még mindig nagy, különösen akkor, amikor az élen álló srácok teljes erőbedobással versenyeznek, amire tavaly nem sokszor volt példa. Most viszont Lewis (Hamilton) és Max (Verstappen) küzdelme miatt sokszor végig keményen nyomják” – magyarázta.

„Ilyenkor pedig kijön a valós tempókülönbség egy olyan versenyen, ahol nincsenek biztonsági autós fázisok, vagy incidensek. De újra ki szeretném emelni, elégedett vagyok az előrelépésünkkel, ezt kell folytatnunk a következő években is, így kell haladni és akkor egy bizonyos ponton el fogjuk érni őket” – zárta gondolatát a német szakember.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak