Musorujsag
Élő Eredmények

Steiner reméli, a vírussal együtt a triplahétvégék is eltűnnek

Steiner reméli, a vírussal együtt a triplahétvégék is eltűnnek

F1i
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner reméli, a koronavírus-járvány lecsengésével normalizálódik majd a Forma–1-es versenynaptár is, vagyis idővel elmaradnak a triplahétvégék, amikért a szakember továbbra sem rajong…

A múlt heti Osztrák Nagydíjjal véget ért a 2021-es szezon első triplahétvégéje, a tervek szerint azonban legalább kettő még vár a mezőnyre (ez a szám akár csökkenhet, de akár nőhet is, tudva, hogy a járvány miatt folyamatosan módosulhat a naptár). Ami a csapatvezetőket illeti, a formátum egyik leghangosabb ellenzője Günther Steiner, a Haas irányítója.

A szakember szerint a triplahétvégék továbbra is túlságosan kimerítőek a dolgozók számára, ezért ő bízik benne, ha a koronavírus-járvány egyszer lecseng, az élet a versenynaptár tekintetében is visszatér a megszokott kerékvágásba.

„Be kell valljam, a srácok most már alig várják, hogy hazaérjenek” – jelentette ki az Osztrák Nagydíj után, majd jelezte, elfogadja, hogy jelenleg a járvány miatt rugalmasnak kell lenni a naptárra. „Most is zajlanak az egyeztetések, mert a naptár változik a koronavírus miatt. De meg kell próbálkoznunk azzal, hogy elhagyjuk a triplahétvégéket. Jobb, ha több duplahétvége van.”

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

„A triplázások esetében a srácok egy hónapig távol vannak az otthonaiktól, és ez alatt az egy hónap alatt lemegy három futam is, ami szintén eléggé stresszes. Biztos, hogy a FOM megvizsgálja a helyzetet, de most ez a tripla is a koronavírus miatt lett bedobva, mert a naptárunk most folyamatosan változik” – magyarázta.

Elmondta, az első triplázás esetében könnyebbséget jelentett, hogy két futamot ugyanazon a helyszínen futottak, később viszont más lesz a helyzet, mind a belga, holland, olasz mind pedig az orosz, török, japán hétvégék esetében.

Főleg az utóbbitól tart. „Keményebb lesz, sokkal, sokkal keményebb, mert ott már az időzónaváltás is benne lesz pakliban, és az ezzel járó fáradtság is. Itt hétfőn, vagy múlt hétfőn mindenkinek szabadnapja volt. Mindenki kapott egy szabad napot, hogy azt csináljon, amit akar. De ha az egyik országból a másikra repülsz, akkor nincs semmi hasonló. A szabadnapot akkor egy repülőn töltöd” – panaszkodott.

Nyikita Mazepin és Mick Schumacher (Fotó: Haas/LAT)
Borítókép: Günther Steiner (Fotó: XPB)

További tartalmak