Musorujsag
Élő Eredmények

Messi: Annyiszor voltam szomorú, de Isten még tartogatta nekem ezt a pillanatot

Messi: Annyiszor voltam szomorú, de Isten még tartogatta nekem ezt a pillanatot

m4sport.hu
Argentína nyerte idén a Copa Américát, miután a fináléban 1-0-ra verte a házigazda brazilokat, Ángel Di Maria góljával. Lionel Messi sok trófeát nyert pályafutása során, de a válogatottal először emelhetett magasba egy kupát.

Az argentin nemzeti csapattal többször nekifutott nagy tornáknak Lionel Messi, de mindannyiszor csalódottan tért haza, üres kézzel. A 34 esztendős élőlegenda, akit sokan minden idők legjobb labdarúgójának tartanak, 16 éve ölti magára hazája válogatottjának mezét, a brazilok elleni döntő volt a 150. eset, hogy megtehette, végül úgy, hogy igazán ünnepelhetett, még el is érzékenyült.

„Kellett már végre nyernem valamit a válogatottal. Éveken keresztül nagyon közel álltam hozzá, tudtam, hogy egyszer eljön a napja. Hálás vagyok Istennek ezért a pillanatért Brazíliában, ráadásul a brazilok ellen. Azt érzem, hogy ezt kifejezetten nekem tartogatta” – nyilatkozta az Olénak.

Ezzel a diadallal bő másfél évtizednyi feszültség szabadult fel benne, boldogsága határtalan.

„Őrület. Leírhatatlan a boldogság, amit érzek. Sokszor voltam szomorú, de éreztem, hogy ez egyszer meg fog történni. Nem is találhattam volna alkalmasabb pillanatot. Ez a csapat megérdemelte ezt, lenyűgöző, amit tett. Nagyon bíztam ebben a társaságban, amely az utolsó Copa América óta rengeteget erősödött. Jó emberek alkotják, akik sosem panaszkodnak, bármi történjék. Sokáig el voltunk zárva, de most már láthatjuk a családunkat. Bajnokok vagyunk, ezért eget rengető bennünk a boldogság” – mondta boldogan Messi, aki előtt komoly napok várnak, hiszen lejárt a szerződése a Barcelonával, így jelenleg szabadon igazolható.

Borítókép: EPA/ANDRE COELHO

További tartalmak