Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egy mexikói újságíró keményen beleszállt Messibe

Egy mexikói újságíró keményen beleszállt Messibe

m4sport.hu/Marca
Vasárnap este majd' 16 évnyi várakozás után kupagyőzelmet ünnepelhetett az argentin válogatottal. Az idei Copa América megnyerése után szinte mindenki azzal foglalkozott, hogy megtört a jég a Barcelona klasszisánál, és végre, teljesen megérdemelten begyűjthetett egy trófeát hazája színeiben is. Akadt viszont kivétel is.

Álvaro Morales, az ESPN mexikói sportújságírója vállalva, hogy árral szemben úszik, értetlenségét fejezte ki, hogy miért ünnepli mindenki Messit, aki a döntőben gyakorlatilag semmit nem csinált. Mást kellene éltetni a csapatból nem őt.

“Messi gyakorlatilag nem is létezett a Maracanában. Argentínának inkább Ángel Di Maríának kellene szentelni egy kis időt, Messinek még csak ünnepelnie sem szabadna ezt a trófeát. Messi mindent Di Mariának, De Paulnak, Lautarónak és Kun Agüerónak köszönhet, a csapattársainak, mert ő maga semmit nem csinált. Argentínának meg kellene értenie, hogy az argentinok isteni játékosa Ángel. Még Cristiano (Ronaldo) is, amikor a 2016-os Eb-döntőben lesérült, a kispadon keresztül is vezette a csapatát. Eközben Messi teljesen láthatatlan maradt. Cristiano a történelem legjobbja. Neki ezerrel égett a szíve 2016-ban, az övé nem. Messinek jégből van a szíve. Őt akarják vezérnek kikiáltani, de valahogy nem akar összejönni neki” – szólt a mexikói éles kritikája.

Azért a számok ritkán hazudnak: legtöbb gól, gólpassz, kulcspassz, szabadrúgás, helyzetkialakítás, csel. Talán a brazilok elleni döntőben felejthetőt nyújtott, de egy kontinensviadal nem csak egy meccsből áll.

Borítókép: Lionel Messit ünneplik, éltetik csapattársai. (EPA/SEBASTIAO MOREIRA)

További tartalmak