Musorujsag
Élő Eredmények

Neuer: Ezzel a csapattal jövőre vb-t szeretnék nyerni

Neuer: Ezzel a csapattal jövőre vb-t szeretnék nyerni

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
A német labdarúgó-válogatott kapusa, Manuel Neuer több témát is érintett a hétfői sajtótájékoztatón. A középppontban természetesen az újjáalakuló nemzeti csapat állt.

„Komoly céljaink vannak. A soron következő mérkőzéseket illetően fontos, hogy jól induljon a csapat, az új szövetségi kapitány és az edzői stáb közös munkája. Meg akarjuk nyerni a három szeptemberi vb-selejtezőnket Liechtenstein, Örményország és Izland ellen. Sokat kell egymással beszélnünk, hogy jól működjön a pályán a kommunikáció, az új arcokat pedig meg kell ismernünk” – kezdte Neuer a válogatott sajtótájékoztatóján.

„Ez egy új kezdet, új arcokkal. Tudjuk, hogy jól kell csinálnunk. Nagyon motiváltak vagyunk, örömmel kezdünk neki a munkának.”

A kapus a szurkolókról is szót ejtett.

„Azt akarjuk, hogy az újrakezdés és az uralkodó hangulat kivülről is észrevehető legyen, és hogy a szurkolóink újra az örömöt lássák bennünk. Ennek a stadionban és a nappalikban is érződnie kell.”

Az Európa-bajnok olaszokról példaként beszélt: „Az olasz válogatott egységet alkotott. Látható volt, hogy milyen aktívan és boldogan játszottak. Megmutatták nekünk, hogy így is lehet. Ennek nálunk is így kell lennie. Hiszek a csapatban. Tudom, hogy mekkora potenciál rejlik benne.”

A csapat nyáron kinevezett kapitányát, Hansi Flicket már jól ismeri a Bayern Münchennél végzett közös munkának köszönhetően.

„Ahogy őt ismerem, azt gondolom, hogy a játék azon elemeit, amik a Bayernnél jól működtek, a válogatottba is beépíti majd. Fontos, hogy akár labdával, akár labda nélkül, de az ellenfelet mindig időben nyomás alá kell helyeznünk.”

Neuer 2009 óta erősíti a német válogatottat. Vajon meddig folytatja a 35 esztendős játékos?

„Az álmom, hogy jövőre megnyerjük a világbajnokságot. Ugyanakkor addig még fittnek és egészségesnek kell maradnom. Azt kell éreznem, hogy a teljesítményemnek köszönhetően szükség van rám a csapatnál. Arról, hogy mi lesz a vb után, vagy a 2024-es Eb-n, még korai beszélni.”

Borítókép: epa09286281

További tartalmak