Musorujsag
Élő Eredmények

Szürreális balhé, a rendőrség szakította félbe a brazil–argentin vb-selejtezőt

Szürreális balhé, a rendőrség szakította félbe a brazil–argentin vb-selejtezőt

m4sport.hu/MTI
Az egészségügyi szabályok megszegése miatt félbe kellett szakítani a vasárnap esti Brazília–Argentína labdarúgó világbajnoki-selejtezőt.

 

Egészen elképesztő jelenetek játszódtak le az összecsapáson: a tizedik percben a rendőrök megjelentek a pályán, és félbe kellett szakítani a találkozót: ennek oka az, hogy az argentin csapat négy, Premier League-ből érkező játékosa (Emiliano Martínez, Emi Buendía, Cristian Romero és Giovani Lo Celso) a kötelező, 14 napos karanténszabály miatt nem is léphetett volna pályára.

A négy futballistából három végül ott volt Argentína kezdőjében – mivel ez a rendelkezések szerint nem történhetett volna meg, így a rendőrség és néhány brazil egészségügyi ellenőr félbeszakította a mérkőzést, Martínezt, Buendíát, Romerót és Lo Celsót pedig őrizetbe vették! A két alakulatot beküldték az öltözőbe.

A friss sajtóhírek szerint egyébként az említett játékosok a Brazíliába beutazáskor nem jelezték, hogy 14 napon belül megfordultak a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.

Lionel Messi, az argentinok klasszisa a történtek után az RMC Sportnak nyilatkozott röviden.

„A mérkőzés előtt azt mondták nekünk, hogy játszhatunk. Itt vagyunk három napja, arra vártunk, hogy játszhassunk, miért nem kerestek meg minket hamarabb?”

A hivatalos bejelentés nem sokkal később megtörtént: a selejtezőt nem folytatják! A legfőbb kérdés innentől az lesz, hogy mely együttes kapja majd meg a három pontot: állítólag mivel a meccs beszüntetését a brazil kormány rendelte el, így automatikusan Argentína kapná a győzelmet, ezt viszont Brazília minden bizonnyal nem fogadja el, így a történteknek szinte biztosan lesz folytatása.

Képek a mérkőzésről (Fotók: EPA)



Borítókép: Fotó: EPA

További tartalmak