Musorujsag
Élő Eredmények
×

Stroll megúszta a büntetést

Stroll megúszta a büntetést

RaceFans
Az Olasz Nagydíj leintése után az FIA versenybírái az Aston Martin versenyzőjét, Lance Strollt is vizsgálat alá vonták, amiért gyanújuk szerint nem lassított le egy sárga zászlós fázis során Nyikita Mazepin kiesését követően, a kanadai azonban megúszta a komolyabb szankciót.

Már a monzai verseny utolsó körei alatt, a közvetítésben is jelezték, az FIA vizsgálni fogja Strollt, aki nem lassított le a sárga zászlós jelzéskor, ami Nyikita Mazepin kiesésekor lépett érvénybe, amikor a pályamunkások az orosz autóját igyekeztek elvontatni a pálya mellől. A mentés idejére aztán virtuális biztonsági autós fázist rendeltek el, de előtte még dupla sárga zászlós jelzés volt érvényben.

Miután célba ért, Strollt természetesen személyesen is meghallgatták a versenybírák, majd vasárnap este közölték döntésüket: a kanadai megúszta a komolyabb szankciót, csupán figyelmeztetésben részesült.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

Az FIA megjegyezte, néhány sárga zászló nem volt jól látható a kérdéses időpontban a kérdéses pályaszakaszon, az adatok elemzése során pedig kiderült, Stroll valóban lelassított. Igaz megjegyezték, a kanadai ezt hamarabb is megtehette volna – azért a megrovás, mert kicsit későn vett vissza a tempóból.

Mivel a figyelmeztetésért (legalábbis az elsőért, a harmadik után ugyanis három rajthelyes büntetést kap az adott versenyző) nem jár hátrasorolás, Stroll megtarthatja a hetedik helyezését, változatlan marad tehát az Olasz Nagydíj eredménye.

Értelemszerűen a Stroll mögötti sorrend is marad: Fernando Alonso a nyolcadik, George Russell a kilencedik, Esteban Ocon pedig a tizedik. A tizenegyedik helyen Nicholas Latifit rangsorolják, a kanadai tehát nem kerül be a pontzónába (amennyiben Stroll komolyabb hátrasorolást kapott volna, a honfitárs örökli az utolsó egységet).

Lance Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak