Musorujsag
Élő Eredmények
×

Koeman felfedezettje minden idők legfiatalabb spanyol válogatott játékosa

Koeman felfedezettje minden idők legfiatalabb spanyol válogatott játékosa

m4sport.hu/Marca
A Barcelona tehetséges középpályása, kezdőként lépett pályára a spanyol nemzeti csapatban az Európa-bajnok olaszok elleni Európai Nemzetek Ligája-elődöntőn, így 17 évesen és 62 naposan minden idők legfiatalabb játékosaként lépett pályára a hispánoknál, megdöntve Zubieta 1936-os rekordját.

Bátor döntést hozott Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azzal, hogy a jelenlegi szezonban felfedezett ali 17 éves Gavit, a Barcelona támadó középpályását a kezdőbe nevezte, függetlenül attól, hogy a spanyol sajtó és sok szakember már azért is kritizálta, hogy a tagadhatatlanul tehetséges Barca-játékos még alig játszott mérkőzést a La Ligában, értelmezhetetlennek tartották, hogy ennyi tapasztalattal máris válogatott meghívót kapott.

A szövetségi kapitány mégis bevállalta, mi több a kezdőbe is nevezte, ezzel Gavi minden idők legfiatalabb válogatottja a spanyol labdarúgás történetének. A korábbi korrekorder Ángel Zubieta volt 17 évesen és 284 naposan, még 1936-ban.

Mindemellett Gavi játszotta a második legkevesebb időt a bajnokságban, 275 perccel, mielőtt válogatott lett volna. Ebben a kategóriában Munir marad a csúcstartó, aki a Sevilla csatáraként 126 percet játszott, mielőtt a nemzeti csapat mezét felhúzta volna. Ő Macedónia ellen debütált 2014-ben. Esetében azért sietett a spanyol szövetség, mert el akarta kerülni, hogy a kettős állampolgársággal rendelkező futballistát a marokkói válogatott előbb hívja.

Borítókép: Gavit üldözi az olasz Jorginho. (EPA/MATTEO BAZZI)

További tartalmak