Musorujsag
Élő Eredmények
×

A San Siro (Meazza) szelleme megigézte Gavit és Yeremi Pinót

A San Siro (Meazza) szelleme megigézte Gavit és Yeremi Pinót

m4sport.hu/
A Barcelona tehetségének, Gavinak a bemutatkozásáról már beszámoltunk korábban, hiszen 17 évesen és 62 naposan kezdőként lépett pályára Olaszország ellen az Európai Nemzetek Ligája elődöntőjében, ezzel pedig a spanyol labdarúgás történetének legfiatalabb válogatott játékosa lett. Nem ő volt az egyetlen fiatal, aki a San Siro Stadionban debütálhatott a spanyolok nemzeti csapatában.

Luis Enriquéről, a spanyol válogatott szövetségi kapitányáról az elmúlt napokban szuperlatívuszokban ír a világ sajtója. Rendkívüli bátorságáról cikkeznek, miszerint nem érdekelte különösebben, hogy az Európa-bajnoki címvédő az ellenfél, könnyedén nyúlt a fiatalokhoz, többnek is küldött meghívót a válogatott összetartására, később a pályára is beküldte őket a San Siróban, ahol végül a spanyolok magabiztos játékkal 2-1-re verték a házigazda olaszokat, bejutva az NL döntőjébe.

A madridi illetőségű Marca a Gavi mellett szintén első válogatottságát ünneplő Villarreal szélsőt, Yeremi Pinót szólaltatta meg, aki már-már gyermeki őszinteséggel beszélt arról, hogy milyen érzés volt a híres San Siro Stadion gyepére lépni.

Bevallotta, hogy ha egy évvel ezelőtt azt mondja neki valaki, hogy ebben az ikonikus stadionban fog bemutatkozni a válogatottban, mindössze 18 évesen, akkor az illetőt kineveti, ahogyan egy kicsit saját magát is.

Elmesélte, hogy amikor a mérkőzés előtti pályabejáráson a szintén újonc Gavival sétált, közben megcsodálta a lelátót, ahogyan szép lassan gyülekeznek a nézők, és hirtelen kibuggyant belőle a kérdés, a még nála is fiatalabb társához fordulva: “Mit keresünk mi itt?”

Akkor – Gavival ellentétben – ő még nem tudhatta, hogy tevékeny részese lesz-e a nagy diadalnak az olaszok felett, hisz a kispadon kezdett, de a második félidő elején bevetette a szövetségi kapitány – a duplázó Ferran Torres helyére -, így bemutatkozhatott ország és világ előtt a spanyol nemzeti csapat szerelésében.

Mint mondta, felejthetetlen nap, egy felejthetetlen helyszínen. Nehéz még felfogni a történteket. Örökké hálás lesz Luis Enriquének, aki ennyire bízik a fiatalokban.

Vasárnap talán újra kifuthat a milánói stadion gyepére a franciák elleni Nemzetek Ligája döntőben, ha a kapitány is új gondolja. Szerdán az olaszok elleni mindenesetre nem vallott szégyent.

Borítókép: Gavi és Yeremi Pino (jobbra) (EPA/MARISCAL)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Luis Enrique kitartott és bemutatta a spanyol labdarúgás új csillagát
Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bevállalós típus, aki nem remeg meg akkor sem, ha nagy döntéseket kell hozni. Nem foglalkozik azzal, hogy a kritikák célkeresztjébe kerül, sőt, ha kell, rátesz egy lapáttal, kitárja a szívét és bátran kiáll: ide lőjetek!... Szerda este óta a fegyvert ragadók „mea culpáznak” – immár istenítik az 51 éves szakembert, illetve az általa válogatott korrekorderré váló szupertehetséget: Gavit.
Válogatott futball
Koeman felfedezettje minden idők legfiatalabb spanyol válogatott játékosa
A Barcelona tehetséges középpályása, kezdőként lépett pályára a spanyol nemzeti csapatban az Európa-bajnok olaszok elleni Európai Nemzetek Ligája-elődöntőn, így 17 évesen és 62 naposan minden idők legfiatalabb játékosaként lépett pályára a hispánoknál, megdöntve Zubieta 1936-os rekordját.
Válogatott futball