Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az angol–magyar és az albán–lengyel meccs miatt is vizsgálatot indított a FIFA

Az angol–magyar és az albán–lengyel meccs miatt is vizsgálatot indított a FIFA

mti
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vizsgálja az angol–magyar és az albán–lengyel világbajnoki selejtezőn történt rendbontásokat.

„A FIFA jelenleg elemzi a kedd esti találkozók jelentéseit, hogy az alapján hozza meg a megfelelő intézkedéseket. A FIFA határozottan elítéli az Anglia–Magyarország és az Albánia–Lengyelország mérkőzésen történteket, mert továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját” – áll a FIFA szerdai közleményében, amely leszögezte, zérótoleranciát alkalmaz az ilyen „irtózatos viselkedéssel” szemben.

A Wembley Stadionban nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a „kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid idő belül helyre állt.

A The Daily Telegraph szerint meg nem erősített értesülések vannak arról, hogy amikor a rendőrség filmezni kezdte a rendbontást, a „magyar ultrák” megtámadták a rendőröket és el akarták venni a kameráikat.

Az ugyancsak az I csoportban rendezett tiranai összecsapáson még súlyosabb incidens történt, ugyanis közel negyedórára félbeszakadt a mérkőzés. A mindkét válogatott szempontjából sorsdöntő találkozón az albán szurkolók feldühödtek, amikor a lengyelek megszerezték a vezetést a 77. percben, és palackokkal dobálták a vendégjátékosokat, ezért hosszú ideig állt a játék.

A magyarokat szeptemberben két zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt, de a büntetés felének végrehajtását felfüggesztette. Amennyiben most is elmarasztaló ítélet születik, könnyen életbe léphet a második találkozóra vonatkozó büntetés. Az első zárt kapus meccsét már lejátszotta a magyar csapat, ugyanis múlt szombaton üres lelátók előtt fogadta Albániát és kapott ki 1–0-ra.

Borítókép: A rendőrök gumibottal fegyelmezik a magyar drukkereket az Anglia–Magyarország vb-selejtezőn (Fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga)

További tartalmak