Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egy nap alatt két kontinensen kellene meccset játszania Messinek és Neymarnak

Egy nap alatt két kontinensen kellene meccset játszania Messinek és Neymarnak

m4sport.hu
A versenynaptár furcsasága miatt egy nap alatt két mérkőzésen is pályára kellene lépnie Lionel Messinak és Neymarnak, ráadásul két földrészen.

A Paris Saint-Germain argentin és brazil sztárja jelenleg a dél-amerikai világbajnoki selejtezőben szerepel hazája válogatottjával, a jelenlegi etap utolsó mérkőzését közép-európai idő szerint csütörtökről péntekre virradó éjszaka rendezik, csakhogy a PSG pénteken már bajnokit is játszik: Messi és az argentin válogatott pénteken 1:30-kor Perut fogadja Buenos Airesben, Neymar és a brazil csapat egy órával később Manausban Uruguayt. A párizsi klub aznap este kilenctől az Angers ellen játszik hazai pályán, így előbbinek 20, utóbbinak 19 órán belül kellene 8000 illetve 11 000 kilométert repülnie és harcra késznek lennie, nem beszélve az öt- és a hatórás időeltolódásról.

Mauricio Pochettino vezetőedzőnek így természetesen le kell mondania két sztárjáról a pénteki meccsen, ráadásul korábban hiába tűnt úgy, hogy az Angers ellen végre bemutatkozik Sergio Ramos, a legfrissebb hírek szerint továbbra is várat magára a spanyol védő debütálása a PSG-ben.

Az Európában játszó dél-amerikai futballisták hasonló problémáját jól ismerheti az uruguayi Luis Suárez is, ő azonban akár még el is érheti klubcsapata hétvégi bajnokiját, hiszen a péntek hajnali vb-selejtező után az Atlético Madrid vasárnap este nyolckor kezd a Granada vendégeként.

Frissítés: A spanyol bajnokságban időközben arról döntöttek, hogy elhalasztják a Real Madrid – Athletic Bilbao és a Granada – Atlético Madrid meccset, mert az érintett csapatokban olyan dél-amerikai futballisták szerepelnek, akik ezen a héten világbajnoki selejtezőkön lépnek pályára.

A dél-amerikai vb-selejtezőt egyébként Brazília vezeti Argentína és Ecuador előtt, Uruguay rosszabb gólkülönbséggel szorul le a dobogóról. Az első négy helyezett kijut a jövő évi, katari világbajnokságra, az ötödik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszhat.

Az állás:
1. Brazília 28 pont/10 mérkőzés
2. Argentína 22/10
3. Ecuador 16/11 (20-13)
4. Uruguay 16/11 (13-13)
5. Kolumbia 15/11
6. Paraguay 12/11
7. Peru 11/11
8. Chile 10/11
9. Bolívia 9/11
10. Venezuela 7/11

Borítókép: Lionel Messi az Argentína–Uruguay vb-selejtező előtt (Fotó: EPA/Juan Ignacio Roncoroni)

További tartalmak