Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gareth Southgate: Minden elismerésem a magyaroké

Gareth Southgate: Minden elismerésem a magyaroké

m4sport.hu | Romao André
A magyar labdarúgó válogatott kedden este a Wembleyben megmutatta, hogy van tartása, miután 1-1-es döntetlent játszott az angolokkal világbajnoki selejtező-mérkőzésen. Gareth Southgate, a háromoroszlánosok szövetségi kapitánya csalódott volt csapata játékával, ugyanakkor kalapot emelt a Marco Rossi vezette nemzeti csapatunk előtt, amely végig fegyelmezetten és bátran játszott.

Világbajnoki selejtező-mérkőzésen a magyar válogatott a kiábrándító Albánia elleni vereséget követően a Puskás Arénában, bravúros döntetlen játszott az I csoport legerősebb csapata, az angolok ellen a Wembleyben úgy, hogy Sallai Roland büntetőjével előnybe is került, de Stones még fordulás előtt egalizált. A második félidőben nem esett gól, így maradt az 1-1, ami mindenképpen megsüvegelendő eredmény.

Még Gareth Southgate is kalapot emelt a magyar csapat teljesítménye előtt, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy Grealishék túl sok és könnyű hibát vétettek a meccs folyamán, ami végül pontvesztésbe került.

“Kiábrándító teljesítményt nyújtottunk. Teljes elismerésem a magyaroké, azt kell mondanom, hogy taktikailag komoly problémákat okoztak nekünk. Nem játszottunk elég gördülékenyen, nem érzem, hogy azon a szinten teljesítettünk, amelyre szükségünk lett volna. Nehéz megállapítani, mi volt a baj. Most egy kicsit elvonulunk, hogy átgondoljuk a csapat egyensúlyát. Egyénileg is többre vagyunk képesek, sok nagyon könnyű hibát vétettünk a mérkőzésen” – kezdte elemzését az angolok szövetségi kapitánya a Sky Sportsnak.

“El kell fogadnunk, hogy tudásunk alatt tejesítettünk. Meglepő volt, hogy egyéni és csapatszinten sem értük el az elvárt szintet. Nem tettünk eleget ahhoz, hogy nyerjünk” – látta be Southgate.

Úgy játszik egy csapat, amennyire az ellenfél engedi.

“Nem alakítottunk ki annyi helyzetet, mint reméltük, de ehhez a magyarok teljesítménye is kellett. Helyenként megcsappant a taktikai fegyelem, ami arra késztet minket, hogy ezt rendesen átgondoljuk és dolgozzunk rajta. Küzdöttünk azért, hogy tiszta helyzeteket dolgozzunk ki és reméltük, hogy frissebbek leszünk ezek megteremtésében. Rendszert kellett váltanunk, mert kicsit szellősek voltunk a kontrákkal szemben, ehhez mindenképpen igazodnunk kellett” – világított rá az 51 éves kapitány, hogy Marco Rossi taktikája milyen nehézségeket okozott számára.

Amennyire meglepően jó teljesítményt nyújtott Rossi csapata. annyi meglepő volt számára, hogy mennyire ideges és lassú volt a sajátja.

“Azt gondolom, hogy a passzjátékunkban többször túl feszültek voltunk és inkább erőltetni próbáltunk szituációkat. Egyszerűsíteni kell a játékunkat és esetenként gyorsabban járatni a labdát. Nem szabad egy mérkőzés alapján ítélkezni, most nem voltunk elég élesek. Sok labdát szórtunk el, túl játszottunk bizonyos szituációkat. Ez egy olyan este volt, amelyen nagyon gyengén játszottunk, nem voltunk képesek nyomást gyakorolni az ellenfélre, felesleges passzokba bocsátkoztunk, amelyből kontrázhatott az ellenfél. Az volt az érzésem, hogy idegesek a játékosok. Teljesen váratlanul, mintha szétestek volna. Gondoskodnunk kell arról, hogy a következő hónapra ezeket a problémákat kijavítsuk” – zárta elemzését Gareth Southgate.

A mérkőzés összefoglalója:

Borítókép: London, 2021. október 12. Gareth Southgate és Marco Rossi (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Bravúr a Wembleyben: a magyar válogatott 1–1-et játszott Angliával
A magyar labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott a vb-selejtező 8.fordulójában Anglia vendégeként a londoni Wembley Stadionban. Sallai Rolland büntetőből szerzett találatára John Stones válaszolt. A bravúros pontszerzés ellenére a magyar csapat két fordulóval a sorozat vége előtt csoportja negyedik helyén áll.
Magyar válogatott