Musorujsag
Élő Eredmények

Az albán szövetség elítéli szurkolói viselkedését, azért a lengyelekre is mutogat

Az albán szövetség elítéli szurkolói viselkedését, azért a lengyelekre is mutogat

mti
Az Albán Labdarúgó Szövetség (FSHF) elítélte azokat a renitens szurkolókat, akik a keddi világbajnoki selejtezőn vizes palackokkal dobálták meg a lengyel vendégcsapat játékosait, ugyanakkor szerintük az ellenfél drukkerei provokatív módon viselkedtek.

A szervezet csütörtöki közleményében kifejtette: a sportszerűtlen cselekedetet elkövetők egyáltalán nem tisztelik “Albániát és csodálatos drukkereiket”.

“Huszonkétezer nagyszerű szurkolónk volt a meccsen, és közülük csak néhányan homályosították el viselkedésükkel azt, amit csapatunk eddig elért” – mondták, majd kitértek a lengyel drukkerekre. Kiemelték: “állandóan provokáltak, kifejezetten agresszívan viselkedtek”, és két szektorban is különböző tárgyakkal dobálták meg a hazai nézőket.

“Nálunk nincsenek erőszakos szurkolók” – áll az albán közleményben.

A magyar válogatottal azonos, I csoportban szereplő együttesek tiranai összecsapásán a lengyelek 1-0-ra győztek, és a még továbbjutást jelentő második helyre léptek, letaszítva onnan a legyőzött albánokat. A keddi találkozó a 77. percben szakadt félbe, miután a vendégcsapat játékosai Karol Swiderski gólját ünnepelték, és a lelátóról vizes műanyag palackokkal dobálták meg őket. A lengyelek a kapitány, Robert Lewandowski vezetésével bevonultak az öltözőbe, így a játék csak húszperces szünet után folytatódhatott.

A nemzetközi szövetség (FIFA) a történtek miatt vizsgálatot indított, az albán szövetség pedig büntetésre számíthat.

Az I csoport másik keddi mérkőzésén, melyen a magyarok 1-1-es döntetlent játszottak Londonban a házigazda angolokkal, nem sokkal a kezdés után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a “kisebb rendbontás”, amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. A rend rövid időn belül helyre állt.

A FIFA – amely a magyarokat szeptemberben két zárt kapus mérkőzéssel szankcionálta, de a büntetés felének végrehajtását felfüggesztette – szerdán jelentette be, hogy a Wembley Stadionban történtek miatt is vizsgálatot indított.

Borítókép: (Fotó: EPA/MALTON DIBRA)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nagy Ádám: Elvárások legyenek, magunkkal szemben is
A magyar labdarúgó-válogatott kedden este 1-1-es döntetlent játszott az Eb-döntős angolok otthonában, világbajnoki selejtező-mérkőzésen. Az eredmény bravúros, de az álmok megvalósításához vélhetően kevés, hogy Marco Rossi csapata ott legyen a katari vb-n. Nagy Ádám, nemzeti csapatunk középpályása jó teljesítményt nyújtott a Wembleyben, ugyanakkor ő is tisztában van azzal, hogy összességében a válogatottól több kell, ha álmait meg akarja valósítani.
Magyar válogatott
Gareth Southgate: Minden elismerésem a magyaroké
A magyar labdarúgó válogatott kedden este a Wembleyben megmutatta, hogy van tartása, miután 1-1-es döntetlent játszott az angolokkal világbajnoki selejtező-mérkőzésen. Gareth Southgate, a háromoroszlánosok szövetségi kapitánya csalódott volt csapata játékával, ugyanakkor kalapot emelt a Marco Rossi vezette nemzeti csapatunk előtt, amely végig fegyelmezetten és bátran játszott.
Válogatott futball