Musorujsag
Élő Eredmények
×

Fiatal magyar kapusok hozták a hétvége szenzációit – Hétvégi hősök

Fiatal magyar kapusok hozták a hétvége szenzációit – Hétvégi hősök

m4sport.hu | Szepes Viktor
Az OTP Bank Liga 9. fordulójában Vécsei Bálint szokása szerint a tizenhatoson kívülről szerzett bombagólt, Budu Zivzivadze előbb a felső sarokba, majd a felső karéjba lőtt, a félszázados támadó pedig legyőzte a százados Grófot. Hétvégi Hősök nevű új sorozatunkban hétről hétre felidézzük az aktuális NB I-es kör legemlékezetesebb pillanatait.

A forduló bombája: Vécsei Bálint

Bár a Ferencváros meglepetésre 2–1-re kikapott hazai pályán a Zalaegerszegtől, Vécsei Bálint hatalmas gólja egyértelműen a forduló legszebbje: az első félidő hajrájában egy lecsorgó labdát vágott nagy erővel a jobb felső sarokba. A középpályásnak egyébként sem szokása kis gólokat lőni, hiszen NB I-es találatai kétharmadát a tizenhatoson kívülről szerezte. Vécseinek a nagyszerű gólja mellett is emlékezetes lehet ez a hét, hiszen közel 2700 nap után visszatért a magyar válogatottba.

A Fradi játékosát az M4 Sport egy szemfüles kommentelője a Bayern München német sztárjához, Leon Goretzkához hasonlította. Elnézve a képeket, egyáltalán nem elrugaszkodott gondolat.

Meglepetésgenerátorok: Hársfalvi András és Demjén Patrik

Két szenzációt is szolgáltatott a hétvége: a Gyirmót a dobogós helyen álló Paksot, a ZTE a listavezető Ferencvárost győzte le. A Fradi ráadásul sorozatban második hazai mérkőzését veszítette el, ilyen pedig több mint tíz éve nem fordult elő a magyar rekordbajnokkal (2011 augusztusában a PMFC és a Haladás nyert az Albert Stadionban  ezeken a találkozókon olyan játékosok voltak még pályán, mint Lisztes Krisztián, Végh Zoltán vagy épp az M4 Sport szakértője, Dr. Horváth Zsolt). A két meglepetésben vastagon benne voltak fiatal magyar kapusok, Hársfalvi András és Demjén Patrik több nagy védéssel járult hozzá a Gyirmót és a ZTE bravúrjához. Halkan tesszük hozzá, hogy a magyar válogatott mindhárom jelenlegi portása túl van már a harmincon, úgy néz ki, az utánpótlás dörömböl már az ajtón mögöttük.

A kétarcú: Budu Zivzivadze

Zivzivadze magyarországi teljesítménye eddig igen felemás: korábban a Mezőkövesdben és most a MOL Fehérvárban is olykor remek gólokat szerez, máskor egyértelmű ziccereket hagy kihasználatlanul. A Honvéd elleni találkozón mindkét „erényét” prezentálta; az első félidőben egy remek csel után tűpontosan tekert a hosszú felsőbe, a hajrában – 2–1-es állásnál – pedig a mérkőzést is eldönthette volna, de két méterről kis túlzással Veszprémig lőtte el a labdát. Szerencséjére a Fehérvár megőrizte előnyét, és négy nyeretlen bajnoki után újra három pontnak örülhetett. A kimaradt helyzet ellenére ehhez a georgiai támadó nagyszerű villanása is kellett.

A szerencsejátékos: Waltner Róbert

Két hete még egybehangzóan állította a magyar sajtó, hogy Aczél Zoltán váltja a ZTE kispadján Waltner Róbertet. A vészhírek hallatán a szakvezető megrázta csapatát, amely legyőzte az MTK-t, majd óriási bravúrral a Ferencvárost is. Utóbbi mérkőzést követően Waltner a szerencséjét emlegette fel, s hozzátette, hogy a jövőjét még most sem tudja, ha jós lenne, megjátszaná az Ötöslottót. Elnézve a Zalaegerszeg javuló teljesítményét, a kék-fehér klub jobban jár azzal, hogy Waltnert vezetőedzőként és nem jövendőmondóként alkalmazza.

Jubilánsok csatája: Stefan Drazic és Gróf Dávid

Ellentétesen debütált a két új vezetőedző a kilencedik fordulóban: amíg Teoduru Vaszilisz MTK-ja 1–0-ra kikapott a Puskás Akadémiától, Supka Attila Mezőkövesdje ugyanilyen arányban legyőzte a DVSC-t, így hat fordulót követően örülhetett újra három pontnak. Supka ráadásul nyerő cserével debütált a kövesdi kispadon: Stefan Drazic 50. mezőkövesdi bajnokiján lépett pályára, és a hajrában nagyszerű kapásgólt vágott a 100. NB I-es meccsén védő Gróf Dávidnak.

Szomorú vasárnap

Mindössze a fenti Drazic-találat esett vasárnap a kilencedik fordulóban, csupán egygólos játéknap (amelyen legalább két meccset rendeztek) legutóbb 2014 novemberében, azaz közel hét éve volt az OTP Bank Ligában. Egyébként sem a gólzáporos meccsekről marad emlékezetes ez a kör, a hat mérkőzésen összesen 11-szer zörgött a háló, így egyelőre ez a legínségesebb forduló ebben a szezonban.

forrás: M4 Sport

 

Borítókép: ZTE FC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek