Musorujsag
Élő Eredmények

Fetter Erik: A magyar szurkolók hangja jelentheti a hazai pálya valódi előnyét – Söprögető Kocsi

Fetter Erik: A magyar szurkolók hangja jelentheti a hazai pálya valódi előnyét – Söprögető Kocsi

M4 Sport
Szerdán vált hivatalossá, hogy a 2022-es Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszát Magyarországon rendezik, így természetesen a közmédia országúti kerékpáros podcastjének e heti adásában is a jövő évi Nagy Rajtról, azaz Grande Pertanzáról beszélgetünk. Székely Dávid és Várhegyi Benjamin vendége Fetter Erik, az adásban megszólal a 2021-es Girón rózsaszín trikót is viselő Valter Attila is.

„Sok versenyen indultam, de egyértelműen ez a bejelentés hozta vissza a legjobban az érzéseimen a rózsaszín trikót – mesélte a szerdai útvonalbejelentő sajtótájékoztatót követően Valter Attila, aki az idei Giro d’Italian három szakaszon keresztül vezette a mezőnyt. „Nem erre számítottam, de nagyon megható volt. Amióta tudom, hogy itt lesz a rajt, lényegében ezzel kelek és fekszem.

A verseny első szakasza ráadásul Visegrádon ér véget, amely a 23 esztendős versenyző egyik kedvenc magyar emelkedője.

„Bízom benne, hogy a Girót szervező RCS Sport ennél profibb, mint hogy azon aggódjon, hogy egy magyar fiúnak kedvezzen – nevetett Valter Attila. – De természetesen nagyon örülök, hogy itt kezdődik a szakasz, számomra most rózsaszínben lebeg minden, nagyon várom a versenyt.”

A Söprögető Kocsi vendége a kerékpáros Eb U23-as mezőnyversenyében negyedik helyen végző Fetter Erik volt, aki szintén elmondta benyomásait a magyarországi szakaszokról.

„Az utolsó versenyeken még nem igazán gondoltam a Giro-rajtra, inkább vártam a szezon végét, hogy tudjak egy kicsit pihenni. Most viszont már elkezdtem gondolkozni a jövő idényen, úgyhogy elég nagy motivációt ad. Nemcsak maga a magyarországi rajt, hanem maguk az új szakaszok is. Mind az időfutam, mind az első szakasz vége a kis dombbal kedvezhet nekem, így pluszban is lesz motivációm, hogy megnyomjam a telet.” – mesélte az adásban Fetter Erik.

A magyar versenyzőknek komoly segítséget jelenthet, hogy már azokon a szakaszokon készülhetnek a versenyre, amelyeken májusban majd világsztárokkal együtt tekerhetnek, de Fetter szerint mégsem ez jelentheti a hazai pálya valódi előnyét a Giro d’Italia magyarországi szakaszain.

„Biztosan számít a hazai pálya, de ez nem feltétlenül abból adódik, hogy valaki ismeri az adott helyet, legalábbis ezen a visegrádi emelkedőn nem” – magyarázta a Kometa kerékpárosa. – „Ami sokkal többet számít, hogy verseny közben érezhetem, hogy otthon vagyok, saját ismerőseim, rokonaim, honfitársaid szurkolnak majd, nekem ez ad plusz energiát.”

A Söprögető Kocsi jövő heti adása is a 2022-es Giro-rajttal foglalkozik majd, az adásban megszólal a verseny 1987-es győztese, Stephen Roche is.

forrás: m4sport.hu

 

Borítókép: Twitter/Kometa Cycling Team

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Valter Attila rózsaszín trikójára is gondoltak az útvonaltervezők – beszélgetés a Giro-rajt szakmai vezetőjével
Biztosak lehetünk abban, hogy jövő májusban rózsaszínbe borul az ország, hazánkból indul ugyanis a világ egyik legnagyobb és legnézettebb kerékpáros körversenye, a Giro d’Italia. A bejelentés aprópóján a magyarországi rajtot szervező Giro Hungary 2022 csapatának szakmai vezetőjével, Szilasi Lászlóval beszélgettünk, aki többek között az útvonal változásának miértjéről, valamint a szakasztervezés szempontjairól és mikéntjéről is mesélt.
Kerékpár
Hivatalos: Magyarországról indul a 2022-es Giro d’Italia
Immár hivatalos: 2022 májusában Magyarországról rajtol Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny. A szerdai sajtótájékoztatón bejelentették, a háromhetes olasz kör első három szakaszát rendezik meg Magyarországon.
Kerékpár