Musorujsag
Élő Eredmények

Itt a piros, hol a piros – Kisvárdán megint kiakadtak a VAR döntésére

Itt a piros, hol a piros – Kisvárdán megint kiakadtak a VAR döntésére

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Már a Ferencváros elleni mérkőzést követően is vitatták a játékvezetői ítéleteket a Kisvárda hivatalos honlapján, a Gyirmót elleni bajnoki után pedig egy elmaradt piros lapot kértek számon a játékvezetőn és a videóbírón.

Ismét történt egy olyan eset, amely után továbbra sem tudjuk értelmezni, hogy mi alapján hozzák meg a játékvezetők munkáját – elvileg – segítő videoelemző-rendszer (VAR) döntéseit. A szombati Gyirmót elleni mérkőzés 33. percében Nagy Patrik – amikor már nem volt játékban a labda, hiszen a játékvezető lefújta a néhány másodperccel korábbi szabálytalanságot – szándékosan térden rúgta játékosunkat, Ötvös Bencét. Az esetet megvizsgálta a VAR, ám semmilyen szankciót nem alkalmazott. Érdekes, hogy a két csapat legutóbbi, augusztus 6-i mérkőzésen Ötvös Bencét éppen a Nagy Patrik elleni szabálytalansága után állították ki a VAR segítségével – álláspontunk szerint is jogosan, de ez a mostani sokkal durvább, szándékos szabálytalanság volt (ráadásul a törlesztés szándéka is felmerült, hiszen mint utaltunk rá, Ötvöst a Nagy Patrikkal szembeni belépője miatt állították ki Kisvárdán)olvasható a kisvardafc.hu-n.

A klubhonlap hozzáteszi, hogy a Gyirmót elleni találkozón az a Farkas Ádám ült a VAR-kocsiban, aki vezetőbíróként hasonló belépőért kiállította a Ferencváros elleni találkozón Matheus Leonit.

A várdai együttes Fradi elleni bajnokija után Révész Attila sportigazgató már kritizálta a játékvezetők és a videóbírók működését, amelyre a Magyar Labdarúgó Szövetség közleményben reagált – bár a klubhonlap megjegyzi, az indoklás sántít, mert a leshelyzetet megítélését segítő vonalat akkor a kisvárdai játékosok kezéhez húzták be, amellyel ugyebár nem tudnának érvényes gólt szerezni.

Az OTP Bank Liga dobogósa várja a szövetség magyarázatát a gyirmóti meccsen említett szituáció kapcsán is.

Az ominózus jelenet:

A Kisvárda a hosszabbításban bukta el a győzelmet az Alcufer Stadionban a 13. fordulóban, hétvégén pedig az MTK-t fogadja hazai pályán.

Borítókép: kisvardafc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„Nem volt lesállás a gól előtt” – Révész Attila szerint hibázott a VAR a Kisvárda–FTC meccsen
Mint ismert, a Ferencváros idegenben 4–0-ra legyőzte a Kisvárdát az OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján. A mérkőzés első félidejének hajrájában, egygólos vendégvezetésnél a házigazda Herdi Prenga góljával egyenlített, ám ezt a videobíró közbenjárását követően Farkas Ádám játékvezető les miatt érvénytelenítette. A kisvárdai együttes sportigazgatója, Révész Attila szerint hibás döntés született.
Magyar futball