Musorujsag
Élő Eredmények

Az M4 Sport riporterei is főszerepet játszhatnak az év utolsó hazai sporteseményén

Az M4 Sport riporterei is főszerepet játszhatnak az év utolsó hazai sporteseményén

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A hagyományoknak megfelelően ezúttal is nagyszabású sportrendezvény, az Ügetőszilveszter zárja le az esztendőt. December 31-én a Kincsem Parkban tíz lóverseny- és három agárfutam, valamint a szokásos keretprogramok várják az érdeklődőket. Előbbiben az M4 Sport is érdekelt, hiszen a csatorna két riportere, Szekeres Péter és Török Olivér is kocsiba – vagyis hivatalos nevén sulkyba – száll a győzelemért.

Az Ügetőszilveszter 1999 óta minden évben Magyarország egyik legrangosabb lóverseny-eseménye, amelynek középpontjában az óév búcsúztatása, a fergeteges buli és persze az ügetősport áll. Utóbbi annyiban különbözik a klasszikus galoppversenyektől, hogy ebben a szakágban a lovak csak ügető jármódban közlekedhetnek (maximum negyven métert galoppozhatnak, a célegyenesben viszont egyet sem), hajtójuk pedig nem a hátukon ül, hanem a mögöttük lévő kétkerekű kocsin – az úgynevezett sulkyn.

Az Ügetőszilveszter az ezredforduló óta két alkalommal maradt csupán el, 2004-ben a Kincsem Park átépítése miatt (abban az évben költöztek oda az ügetők a Kerepesi útról), míg tavaly a koronavírus-járvány okán, így két év után telik meg élettel a Kincsem Park ismét december 31-én.

Az ünnepi programhoz rendszerint hozzátartozik az a két futam is, amelyben nem hivatásos hajtók, hanem meghívott színészek, sportolók, újságírók vehetnek részt, az M4 Sportot idén szilveszterkor ezekben a versenyekben a csatorna két riportere, Szekeres Péter és Török Olivér képviseli.

Előbbi a program harmadik futamában, a Hippodrom és Lovarda – Zenthe Ferenc Emlékverseny Hendikepben a 9-es számú Boszi hajtója lesz. A ló egy hete látványos győzelmet aratott, így most sem esélytelen, míg Szekeres Péternek ez lesz a második versenye, két évvel ezelőtt White Plains kocsijában egy második helyezéssel debütált a Kincsem Parkban.

Török Olivér rutinosabb versenyzőnek számít, 2015 szilveszterén egy negyedik helyezéssel kezdte hajtói karrierjét. Két évvel később már futamgyőzelmet is ünnepelhetett Tequila Hush nevű lovával, s azóta is rendszeres résztvevője a meghívásos versenyeknek. Török Olivér ezúttal a Traco – Bubik István Emlékverseny Hendikepben a 3-as programszámú Apollo Creeddel indul, aki a futam egyik legnagyobb favoritjának számít.

A két sztárfutamban több egykori sportoló is sulkyba ül, Szekeres Péter ellenfele lesz például Székely Zoltán, egykori párbajtőr-világbajnok, míg Török Olivérnek a kétszeres olimpiai bajnok öttusázó Martinek Jánossal és a korábbi magyar válogatott labdarúgó Urbán Flóriánnal is meg kell küzdenie.

Korábban olyan klasszisok is részt vettek már hasonló ügetőversenyen, mint Kőbán Rita, Ungvári Miklós, Szuper Levente és Balogh Gábor.

Szekeres Péter futama december 31-én 14:30-kor, Török Olivéré 15:10-kor kezdődik a Kincsem Parkban, az Ügetőszilveszter délután fél kettőtől fél nyolcig tart.

Borítókép: Kincsem Park/Facebook

További tartalmak