Musorujsag
Élő Eredmények

Horváth Ferenc: Sajnálnám, ha a bajnokság végkimenetelét a vírus döntené el

Horváth Ferenc: Sajnálnám, ha a bajnokság végkimenetelét a vírus döntené el

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A Budapest Honvéd törökországi edzőtáborát is le kellett mondani az ismét nagy ütemben terjedő koronavírus miatt, a fővárosi klub több játékosa is elkapta a fertőzést. A cseppet sem ideális helyzetről Horváth Ferenc, a kispestiek vezetőedzője mesélt a klubhonlapnak.

„Nagyon megnehezíti a munkát a járvány, hétfőn például tizenkét mezőnyjátékosnak tudtam edzést tartani, közülük is három fiatal volt, szóval a betegségek miatt sok mindent át kellett szervezni – mondta keserűen Horváth Ferenc a honvedfc.hu-nak. – Piszok nehéz úgy taktikát gyakorolni, ha ennyien vagyunk, nem túlzás tehát azt mondani, hogy dugába dőlt minden, amit terveztünk. Nagyon sajnálnám, ha a bajnokság végkimenetelét a vírus döntené el, az viszont már most is egyértelműen látszik, döntőnek bizonyul majd, hogy ki és mennyire tud alkalmazkodni az adódó szituációkhoz.”

A szakvezető elmondta, hogy ő, és a stáb minden tagja három oltást vett fel, így bízik benne, hogy egészségesek maradnak, s a hiányzóik is minél hamarabb visszatérnek.

„A horoszkópom szerint bika vagyok, szeretem, ha úgy mennek a dolgok, ahogy megtervezem, ennek megfelelően jó előre kitaláltam már mindent, edzéseket, taktikai gyakorlásokat, és ez most elveszett. Ezért arra fókuszálunk, hogy a megmaradt játékosokkal végezzük el a megfelelő gyakorlásokat” – tette hozzá Horváth Ferenc, aki hangsúlyozta: az első hetek erőnléti edzéseit is szereti labdás gyakorlatokkal fűszerezni.

Akárcsak az Újpest, a MOL Fehérvár és a Ferencváros, a Honvéd is kénytelen volt itthon maradni a vírushelyzet miatt, a visszamondott edzőtábor ráadásul duplán fájhat a piros-feketéknek, hiszen négy, rendkívül erős ellenféllel szembeni felkészülési meccs is elveszett.

„Nagyon nehéz így ellenfeleket találni, hiszen amely csapatok eredetileg sem terveztek utazni, azoknak már lekötött meccseik voltak, míg a másodosztályú együtteseknek külön kell tesztelni a mérkőzések előtt – árulta el Horváth Ferenc. – Ezért elsősorban az itthon maradó NB I-es csapatokkal lehet gyakorolni. Ami a szombatra tervezett találkozót illeti, vékonyan, de ki tudok jelölni egy kezdőcsapatot, bár sok mozgásterem nincs a hiányzók miatt.”

A vezetőedző beszélt az őszi szezon tanulságairól is, véleménye szerint a támadójátékuk rendben volt, de a védekezéssel – különösen a sok egyéni hibának köszönhetően – bőven akadt problémájuk. Horváth Ferenc rendkívül elégedett az első csapattal készülő fiatalokkal is, de hozzátette, rendkívül nehéz a 12 csapatos bajnokság állandó eredménykényszere alatt akadémistákat beépíteni a felnőttek közé.

Szintén a klubbal kapcsolatos hír, hogy az MLSZ fellebbviteli bizottsága helybenhagyta Batik Bence négy mérkőzéses eltiltását, így a bajnokság folytatásán, a Gyirmót elleni találkozón még nem léphet pályára a csapatkapitány. A Honvéd 17 forduló után a nyolcadik helyen áll az OTP Bank Ligában.

Borítókép: Horváth Ferencet két nappal a tavaszi szezon kezdete után állították fel a Honvédnál (fotó: honvedfc.hu).

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Távozott a Honvéd brazil védője
A Budapest Honvéd FC hivatalos honlapján számolt be, hogy távozik az együttestől Talys Oliveira, így a 18 esztendős Benczenleitner Barna több lehetőséget kaphat a felnőttcsaptban.
Magyar futball