Musorujsag
Élő Eredmények

A megtépázott Montenegró meglepte Macedóniát, Karabatic nélkül nyert a francia válogatott

A megtépázott Montenegró meglepte Macedóniát, Karabatic nélkül nyert a francia válogatott

MTI
Némi meglepetésre a fertőzésekkel sújtott montenegrói válogatott 34–28-ra legyőzte Észak-Macedóniát a férfi kézilabda Európa-bajnokság szombati játéknapján.

A korábban öt évig Tatabányán szerepelt Milos Vujovic vezérletével remekül kezdett Montenegró (4–0), és bár Martin Szerafimov találataival az ellenfél felzárkózott, a Ferencvárost erősítő Bozo Andjelic góljai után (8–3) időt kellett kérnie Kiril Lazarovnak, aki ezúttal csak szövetségi kapitányként segíti az északmacedón válogatottat, játszani sérülése miatt nem tud. Az első negyedóra után csapata rendre két találattal válaszolt minden kapott gólra, és amikor emberhátrányban kétszer is eredményes volt, már csak egy gól volt a hátránya (11–12). Az északmacedón szurkolóknak köszönhetően remek hangulatú meccsen Montenegró őrizte előnyét, ám a hajrában elkövetett hibák miatt csupán 17–16-ra vezetett a szünetben.

A második félidő elején egyenlített Észak-Macedónia, ám a vezetést nem tudta átvenni, sőt egy 4–1-es sorozattal ismét ellépett Montenegró. Mindkét csapat remekül védekezett, Nikola Mitrevszki, illetve Nebojsa Simic kapus is bravúrosan védett, így a megszokottnál kevesebb gól született. A macedónok a nagy küzdelmet hozó hajrában sem tudtak élni a kínálkozó lehetőségeikkel, Montenegró megőrizte vezetését és nagy bravúrral győzött, ráadásul az egész meccsen egyszer sem került hátrányba. Az ötödik Európa-bajnokságán szereplő montenegrói együttes története során másodszor nyert.

Vujovic és Andjelic hat-hat góllal, Simic 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Mitrevszki tíz védése 43 százalékos hatékonyságot jelent.

Szegeden az olimpiai bajnok franciák 36–23-ra nyertek Ukrajna ellen. Pozsonyban a csehek 27–19-re legyőzték Bosznia-Hercegovinát. A bosnyákoknál Dino Hamidovic (Gyöngyös) öt, Mirko Herceg (Csurgó) három gólt szerzett.

fotó: MTI/Illyés Tibor

Kassán a szlovákok 31–26-ra nyertek Litvánia ellen. A társházigazdáknál Lubomir Duris (Gyöngyös) egyszer talált be, Marian Zernovic (Ferencváros) tíz lövést védett.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló:
A csoport (Debrecen):
Montenegró–Észak-Macedónia 28–24 (17–16)
később:
Dánia–Szlovénia 20.30
C csoport (Szeged):
Franciaország–Ukrajna 36–23 (17–11)
később:
Horvátország–Szerbia 20.30
E csoport (Pozsony):
Csehország–Bosznia-Hercegovina 27-19 (12-9)
később:
Spanyolország–Svédország 20.30
F csoport (Kassa):
Szlovákia–Litvánia 31-26 (15-8)
később:
Norvégia–Orosz csapat 20.30

Borítókép: MTI/Czeglédy Zsolt

További tartalmak