Musorujsag
Élő Eredmények

Tippelde és az örök kérdés: jó helyen vannak-e a légiósaink? – Gurulj be lassítva is!

Tippelde és az örök kérdés: jó helyen vannak-e a légiósaink? – Gurulj be lassítva is!

m4sport.hu
Schäfer András a Bundesligábában ötödik helyezett Union Berlinhez igazolt, ennek kapcsán Hajdú B. István és Székely Dávid azt boncolgatta a Gurulj be lassítva is!-podcast legfrissebb adásában, hogy megfelelő helyen játszanak-e idegenlégiósaink. Egy hét múlva ilyenkor már túl leszünk az első OTP Bank Liga-mérkőzésen, úgyhogy megtippeltük a bajnokot, a kiesőket és a kupagyőztest.

Elsőre egyértelműen jó választásnak tűnik Schäfer számára az Union Berlin: a DAC-ot kinőtte, az Európa-bajnokságon az egyik legjobbunk volt, nagyon stabilan játszik a válogatottban, az erős csapatokkal szemben is helytállt, alapember lett, a németeknek pedig pláne nem kell őt bemutatni, hiszen gólt fejelt Neuernek az Eb-n. Teljes joggal lett az előző év legjobb magyar játékosa, ezt a lépcsőfokot komoly munkával és szerencsével meg tudja lépni. Csupaszív játékos, aki technikailag is képzett, a legfontosabb az, hogy játsszon, az Union Berlinben pedig, amely elsősorban munkával és csapategységgel éri el a sikereit, valószínűleg játszani fog. De vajon jó helyen van a többi magyar idegenlégiós? És aki itthon van, az jól teszi ezt?

Kevesebb mint egy hét múlva folytatódik az OTP Bank Liga, de ilyen furcsa felkészülési időszak talán még soha nem volt: alapozás az Afrika-kupa, a sérülések, a koronavírus és a hosszútávú Covid-tünetek árnyékában, rengeteg a bizonytalanság, kiszámíthatatlan tavasz ígérkezik. Senki nem tudja, hogy kik lépnek pályára és milyen formában lesznek, ugyanakkor egy január 30-i győzelemért is ugyanannyi pontot adnak, mint egy április közepiért, amikor már mindenhol mindenki egészséges lesz…

És hogy ki lesz a bajnok, kik esnek ki, kik jutnak fel és kik érnek fel a csúcsra a Magyar Kupában? Tippjeinkért kattintson a lejátszóra!

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak