search

logo, social, vissza gomb

logo

text logo

search

darkmode

Élő Eredmények

A Liu testvérek édesanyja ezen a téli olimpián már élőben fogja nézni gyermekei futamait

m4sport.hu
Az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázók édesanyja annyit kért gyermekeitől, az esélytelenek nyugalmával induljanak a pekingi olimpián.

Tizenegy nap múlva kezdődik a téli olimpia, de a Liu testvérek édesanyja, Kelemenné Szabó Szabina már most nagy izgalommal várja a pekingi játékokat. Nem véletlen, hiszen Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is címvédőként  utazik a kínai fővárosba, miután négy éve Phjongcshangban az 5000 méteres váltó tagjakként megszerezték Magyarország első téli olimpiai bajnoki címét.

A hétvégén találkoztam velük, de csak egy ablakon keresztül tudtunk beszélni. Elköszöntem tőlük, sok sikert kívántam nekik, és mondtam, hogy az esélytelenek nyugalmával induljanak” – mondta a négygyermekes édesanya az M4 Sport Sporthíradójában.

Négy éve nem tudta nézni a fiúk döntőjét, mert éppen kisbabát várt. Bár volt tévé a kórteremben, de direkt nem kapcsolta be, csak utólag nézte vissza a futamot, élőben nem merte. Elárulta, most is izgul, de nagyon bízik benne, hogy minden rendben lesz és most nézni fogja a versenyeket.

Bár Kínába kell utazniuk, és van ez a vírushelyzet is, de mivel édesapjuk kínai, és egyik edzőjük Csang Csing (Lina) is az, ráadásul voltak már kint több versenyen is, így sok mindent ismernek, remélem pozitív élményekkel térnek haza” – mondta az édesanya, aki hozzátette, a nagy népszerűségnem örvendő fiai gyerekkoruk óta nagyon jó testvérek, nem véletlenül vallják, bármelyikük győzelme mindkettejük sikere.

A kislányomat is úgy neveljük, meglegyen az összhang közöttük. A fiúknak voltak gyerekes csínytevéseik, néha vitáik, de nagyon összetartóak. Most azt látom, egy egészséges izgalom van bennük, tisztában vannak vele, nagy teher nehezedik a vállukra“.

Borítókép: A győztes Liu Shaolin Sándor és testvére, a második helyezett Liu Shaoang a férfi 500 méteres verseny döntője után a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak