Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Szenegál elleni nyolcaddöntő előtt 14 játékos ételmérgezést kapott Stopiráéknál

A Szenegál elleni nyolcaddöntő előtt 14 játékos ételmérgezést kapott Stopiráéknál

m4sport.hu | Romao André
A Zöld-foki szigetek labdarúgó-válogatottjának további szereplése veszélybe kerülhet a Afrikai Nemeztek Kupáján. Kedden este a szigetország nemzeti csapata Szenegál ellen játszik a nyolcaddöntőben, de a delegációból 18-an ételmérgezést kaptak, köztük 14 játékos. A szövetségi kapitány a nehézségektől függetlenül is bízik a továbbjutásban.

“Vasárnap, január 23-án a Zöld-foki szigetek delegációjánál Kamerunban kisebb járvány tört ki: többen gyomorgörcsöktől szenvednek, betudhatóan egy ételmérgezésnek. A stábból 18 embert érint, közülük 14-en játékosok” adta hírül az ország labdarúgó-szövetsége.

A csapat orvosa, Humberto Évora korábban 10-12 játékosról beszélt, illetve arról, hogy az esetek súlyossága különböző. Azt is megemlítette, hogy Gambia csapata is átesett hasonló problémán, ezért is feltételezhető, hogy a hotelben kereshető a probléma, hisz mindkét csapat ugyanabban lakik.

“A mérgezések súlyossága emberenként változó, mindannyian orvosi felügyelet alatt állnak és kapják a szükséges gyógyszereket. Vannak, akik bélhuruttól szenvednek, akik hánynak vagy hasmenésük van, illetve olyanok, akiknek görcsöl a hasa. Vannak, akik egyáltalán nem tudtak edzeni, illetve egyesek csak limitált mozgást végezhettek. Megpróbáljuk őket felerősíteni, hogy képesek legyenek egy jó meccset játszani” – mondta a csapatorvos.

A válogatott szövetségi kapitánya, Pedro Leitao arról beszélt, hogy csak az utolsó pillanatban lesz képes megmondani, milyen felállásban léphet pályára csapata, ettől függetlenül kizárólag a továbbjutás gondolata foglalkoztatja.

“Senki nem tudja megmondani, hogy a víz miatt történt-e, vagy esetleg az ételek okozták. Az egyetlen, amit tehetünk, hogy megpróbálunk megoldást találni a helyzetre. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy akik képesek lehetnek játszani, azok a legjobb állapotba kerüljenek. Megmutatjuk a népünknek, milyen bátrak vagyunk, teljes önbizalommal vágunk neki ennek a roppant nehéz mérkőzésnek. Mindenki tudja, mekkora felelősséggel jár ez” – nyilatkozta magabiztosan Leitao.

A mérkőzés délután ötkor kezdődik a Kouekong Stadionban, Bafoussamban.

Borítókép: A Zöld-foki szigetek válogatottjának utolsó edzése a Sznegál elleni nyolcaddöntő előtt. (Forrás: Federação Cabo-verdiana de Futebol - Twitter)

További tartalmak