Musorujsag
Élő Eredmények

Nem kizárható, hogy a magyar válogatott ott lehet a vb-pótselejtezőn – sajtóhír

Nem kizárható, hogy a magyar válogatott ott lehet a vb-pótselejtezőn – sajtóhír

m4sport.hu
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalosan felfüggesztette az orosz labdarúgó-válogatottat, ezért a Szbornaja nem léphet pályára Lengyelország ellen a világbajnoki pótselejező első körében, amelynek célja a 2022-es katari vb-re való kijutás. A Diário As arról írt, hogy a FIFA-nak most arról is kell döntenie, milyen formában történjen meg a playoff lebonyolítása. A spanyol lap négy lehetőséget vázolt fel, amelyek közül az egyik a magyar nemzeti csapatnak kedvezne.

A Diário As írása szerint a FIFA négy különböző forgatókönyv közül választhat a rendkívüli helyzetben.

1. Az orosz válogatott pótselejtezős ellenfele a március 24-re kiírt mérkőzésre, Lengyelország játék nélkül a playoff döntőjébe jut. Ez az opció nem feltétlenül lenne elfogadható a cseheknek és a svédeknek, akik a selejtező elődöntőjének ugyanezen az ágán szerepelnek, a párharc győztesével találkoznának Lewandowskiék, akik pihentebben érkeznének az összecsapásra. Azok a válogatottak is fanyaloghatnának a döntés miatt, amelyek előtt a további opciók valamelyike esetén szállhatnának harcba a vb-részvételért. Ezek a következők:

2. Oroszország a H csoport második helyén végezve jutott a vb-pótselejtezőbe. Születhet olyan döntés, amellyel a csoport harmadik helyezettje, Szlovákia előrébb kerülne a sorrendben, és átvenné a felfüggesztett csapat helyét.

3. Norvégia is reménykedhet még, amennyiben a FIFA az európai selejtező összes csoportját figyelembe véve a legjobb harmadikat választja. A skandinávok a G csoportban Hollandia és Törökország mögött végeztek 18 ponttal. Ugyanannyival, mint az albánok az I csoportban – Marco Rossi csapatát megelőzve –, viszont jobb gólkülönbséggel.

4. Az As által felvázolt utolsó lehetőségből Magyarország jönne ki jól. Nemzeti válogatottunk a Nemzetek Ligája (NL) B divíziójában a 3. csoport győztese lett. Az NL-ből viszont Ausztria és Csehország jutott a pótselejtezőbe, de az erősorrendben Marco Rossi csapata lenne a következő.

A döntés a FIFA kezében van, belátható időn meg is kell hoznia, mert alig egy hónap múlva esedékesek a mérkőzések.

Borítókép: MTI/EPA/FIFA/Kurt Schorrer

További tartalmak