Musorujsag
Élő Eredmények

Lewandowski Kocsist utolérte, de Puskás és Cristiano Ronaldo még előtte van

Lewandowski Kocsist utolérte, de Puskás és Cristiano Ronaldo még előtte van

m4sport.hu/mti
Kocsics Sándort, az Aranycsapat legendás futballistáját utolérve Robert Lewandowski, a lengyelek csatára a harmadik helyre jött fel a legeredményesebb európai játékosok rangsorában, a válogatott mérkőzések tekintetében.

Az ESPN összesítése alapján a Bayern München szupersztárja kedden a svédek elleni világbajnoki pótselejtezőn pályafutása 75. gólját lőtte hazája válogatottjában, amely 2-0-s sikerével kiharcolta a katari világbajnokságon való részvételt.

„Életem legnehezebb büntetője volt. Tisztában voltam azzal, hogy mekkora a nyomás, csak arra koncentráltam, hogy végezzem el. Tudtam, hogy hatalmas a tét. A közönség megőrült, miután bement. Ők is tudták, hogy ez egy döntő pillanat volt. Amikor Zielinski is betalált, akkor már minden rendben volt. Büszke és boldog vagyok” – beszélt a svédek elleni góljáról a lengyel csatár.

A 33 éves csatárt már csak Puskás Ferenc, az Aranycsapat kapitánya, valamint az ötszörös aranylabdás portugál Cristiano Ronaldo előzi meg, előbbi 84, utóbbi 115 találatot szerzett a válogatottban.

Borítókép: Robert Lewandowski (Forrás: _rl9 - Instagram)

További tartalmak