Musorujsag
Élő Eredmények
×

Miután Egyiptom nem jutott ki a vb-re, Szalah felvetette, nem játszik többet a válogatottban

Miután Egyiptom nem jutott ki a vb-re, Szalah felvetette, nem játszik többet a válogatottban

m4sport.hu
Miután Egyiptomnak nem sikerült kivívni a vb-részvételt, a csapat sztárja, Mohamed Szalah az öltözőben egy érzelmes beszédet tartott csapattársainak, melyben felvetette annak lehetőségét, hogy a jövőben nem ölti többet magára a nemzeti csapat mezét. A Liverpool 29 éves támadóját megviselte, hogy a Szenegál elleni vb-selejtező döntőmérkőzésén a tizenegyeseknél kihagyta a magáét, miután a közönség lézerekkel zavarta őt. Az egyiptomi szövetség nem csak emiatt tett panaszt a Nmezetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA).

A napokban egy felvétel került elő, amelyen Mohamed Szalah mond érzelmes beszédet az egyiptomi válogatott tagjainak azok után, hogy Szenegállal szemben elbukott csapata a vb-selejtezőben, betudhatóan annak is, hogy a tizenegyeseknél ő maga is hibázott.

A két válogatott februárban is összemérte tudását az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjében, a szenegáliak akkor is diadalmaskodtak, ugyanúgy hosszabbítást és büntetőrúgásokat követően.

Egyiptomot a vb-re jutás mellett a visszavágás vágya is fűtötte a párharcban, az afrikai vb-selejtezők harmadik szakaszának fináléjában. Az első meccsen, Egyiptomban Szalah gólja döntött a javukra (1-0), de a visszavágón Diamniadióban Hamdi Fathi öngóljával Szenegál került előnybe.

Kilencven perc, majd a hosszabbítás után sem változott az eredmény. A tizenegyeseknél az egyiptomiak négyből hármat is kihagytak – köztük Szalah is – a döntő büntetőt pont liverpooli csapattársa, Sadio mané értékesítette, Szenegált repítve a katari vb-re.

Az egyiptomi újságíró, Ismael Mahmoud számolt be először arról, hogy a meccset követően a megtört támadó beszédet tartott csapattársainak.

“Megtiszteltetés a számomra, hogy veletek játszhattam, büszkeséggel tölt el, hogy veletek lehettem, akár veletek maradok, akár nem a jövőben” – mondta nekik Szalah finoman célozva arra, hogy talán nem lesz többet az egyiptomi válogatott tagja.

Szenegál számára a nagy örömbe némi üröm is vegyülhet, hiszen várhatóan büntetéssel sújtja a FIFA, miután a tizenegyespárbajban a szurkolók lézerekkel zavarták az egyiptomi játékosokat. Emellett Szalah védelem mellett kellett elkísérni az öltözőbe, mert a győzelem után a szenegáli közönség elözönlötte a pályát, és a biztonság embereknek kellett megfékezni őket, hogy ne támadjanak Szalahra és ne dobálják mindenféle tárggyal.

Az egyiptomi szövetség mindenesetre panaszt tett, hogy a szenegáli közönség rasszista módon inzultálta játékosait, a meccs előtt és közben, utána pedig megtámadták a csapat buszát is.

“Az egyiptomi válogatott tagjai rasszista támadásoknak volt kitéve a lelátókról, különösképpen Mohamed Szalah volt a támadások fő célpontja. Emellett a játékosokat azzal félemlítették meg, hogy üvegeket és köveket dobáltak feléjük a bemelegítés folyamán.”

“Az egyiptomi buszokat is támadások érték, amelyek folyamán ablakok törtek be és többen meg is sérültek a delegációból” – olvasható az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség közleményében.

A FIFA szóvivője is reagált a szenegáli eseményekre a Sky Sports hírműsorában:

„A FIFA jelenleg a Szenegál–Egyiptom labdarúgó világbajnoki-selejtező hivatalos meccsjelentéseinek elemzésén dolgozik. A jelentésekben szereplő fontos információkat az illetékes fegyelmi bizottság tagjai értékelik, mielőtt döntés születik a következő lépésekről.”

Borítókép: (EPA/KHALED ELFIQI )

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ismét Mané tizenegyese döntött, a hibázó Szalah nem lesz ott a vébén
Ghána és Szenegál kijutott az idei labdarúgó-világbajnokságra, miután az afrikai selejtező harmadik szakaszának keddi visszavágóján előbbi Nigériával szemben ért el 1-1-es döntetlent, így idegenben szerzett góllal bizonyult jobbnak, míg utóbbi végül tizenegyespárbajban kerekedett Egyiptom fölé.
Külföldi futball