Musorujsag
Élő Eredmények
×

A FIFA-elnök reakciója arra, hogy az olaszok nem lesznek a vb-n: Legszívesebben sírnék

A FIFA-elnök reakciója arra, hogy az olaszok nem lesznek a vb-n: Legszívesebben sírnék

m4sport.hu
Óriási meglepetésre az elmúlt héten Észak-Macedónia válogatottja legyőzte Olaszországot a a világbajnoki pótselejtező elődöntőjében, így a Roberto Mancini által irányított válogatott nem lesz ott Katarban. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, sajnálatát fejezte ki, hogy a trófeát eddig négyszer megnyerő nemzet (1932, 1938, 1982, 2006) nem képviseltetheti magát a világbajnokságon.

A 2018-as, Oroszországban megrendezett világbajnokság után az idei katari seregszemléről is lemarad az olasz válogatott. Négy évvel ezelőtt a svédek ellen bukott el, ugyancsak a playoffban, idén az Észak-Macedón válogatott tréfálta meg a Squadra Azzurrát.

Gianni Infantino, a FIFA – olasz felmenőkkel rendelkező – svájci elnöke nem tagadta, hogy sírhatnékja támad a gondolattól, hogy nem lesznek a vb-n az olaszok. A sportvezető Dohában, a sorsolás helyszínén vallotta ezt.

“Legszívesebben sírnék. Nagyon szomorú ez az olasz nép számára, egymásután a második világbajnokság, amiről lemaradnak. Visszaemlékszem arra az időre, amikor még gyerek voltam és milyen izgatottan néztem az 1978-as és az 1982-es (olasz győzelem – szerk) vb-t. Olyan élmény volt, ami örök szerelemmé tette a sportágat. Ez nagyon szomorú lehet az olasz gyerekek számára is, de ez a helyzet, csak 32 csapat indulhat a világbajnokságon, négyévente van erre lehetőség” – hangsúlyozta, mivel az 52 éves sportvezetőnek tetszik a kétévente megrendezésre kerülő vb-k ötlete, amelyet Európából és Dél-Amerikából nem támogatnak a szövetségek.

Borítókép: Gianni Infantino MTI/EPA/Nusad Szekkajil

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Itt a 2022-es foci-vb hivatalos dala
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség közzétette a november 21-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság hivatalos dalát.
Külföldi futball
Miután Egyiptom nem jutott ki a vb-re, Szalah felvetette, nem játszik többet a válogatottban
Miután Egyiptomnak nem sikerült kivívni a vb-részvételt, a csapat sztárja, Mohamed Szalah az öltözőben egy érzelmes beszédet tartott csapattársainak, melyben felvetette annak lehetőségét, hogy a jövőben nem ölti többet magára a nemzeti csapat mezét. A Liverpool 29 éves támadóját megviselte, hogy a Szenegál elleni vb-selejtező döntőmérkőzésén a tizenegyeseknél kihagyta a magáét, miután a közönség lézerekkel zavarta őt. Az egyiptomi szövetség nem csak emiatt tett panaszt a Nmezetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA).
Válogatott futball