Musorujsag
Élő Eredmények
×

Barca- és Bayern-blama, lesz-e angol söprés? – Gurulj be lassítva is!

Barca- és Bayern-blama, lesz-e angol söprés? – Gurulj be lassítva is!

m4sport.hu
Csütörtökön 30 ezer német szurkoló előtt esett ki a Barcelona a saját pályáján, de vajon ki ezért a felelős? Lehet-e El-győztes a Lipcse, vagy esetleg mindhárom európai klubsorozatot angol csapat nyeri? Itthon a következő hét nagy kérdése, hogy lesz-e derbi a MOL Magyar Kupa döntőjében. Egyebek mellett ezekről cserélt eszmét Hajdú B. István és Székely Dávid a Gurulj be lassítva is! podcast legfrissebb adásában.

A héten teljessé vált a három európai klubsorozat elődöntőjének mezőnye. Kijelenthető, hogy a Bajnokok Ligájában a spanyolok (Real Madrid, Villarreal) és az angolok (Liverpool, Manchester City) dominálnak, az Európa-ligában pedig a németek (Frankfurt, Leipzig), továbbá hogy a bombaerős BL-csoportból érkező, három magyart foglalkoztató lipcsei csapat esélyessé lépett elő a második számú európai klubsorozatban, így nem véletlen, hogy az M4 Sport a Leipzig–Rangers párharcot közvetíti az elődöntőből. A beszélgetésben elhangzott, hogy bár az elvi lehetőség megvan az angol „söprésre”, nem valószínű, hogy mindhárom kupát angol csapat nyeri.

Az e heti visszavágók két bombameglepetést is hoztak, a Bayernt kiejtette a Villarreal a BL-ben, a Frankfurt pedig – megdöbbentően sok német drukker előtt – búcsúztatta a Barcelonát az Európa-liágában. Az a tény, hogy egy Bundesliga-középcsapat vezetett fölényesen és nőtt a Barcelona fölé a Camp Nouban, megmutatta, hogy túlságosan meseszerű lett volna, ha a Barcelonát egy csapásra rendbe lehet tenni, mint ahogyan azt sokan hitték. A Bayern kiesésére sem sokan számítottak, a képet azonban valamennyire árnyalja, hogy a Villarreal a fizetéseket tekintve a negyedik csapat Spanyolországban. Ettől függetlenül nem valószínű, hogy a Juventus és a Bayern után a Liverpoolon is túljutnak.

Julian Nagelsmann jövőjét is bőven befolyásolhatja a kiesés, hiszen már a Német Kupában sincsenek versenyben, Münchenben pedig nem feltétlenül elegendő a maradáshoz egy „sima” bajnoki cím. Elképzelhető, hogy a 34 éves tréner még túl tapasztalatlan? Vagy túl korai még neki ilyen egókat kezelni az öltözőben? Esetleg a nyomást nem bírja?

A Real Madrid négy közé jutása annyiban meglepő, hogy a Chelsea már 3–0-ra is vezetett a Bernabéuban, abszolút a londoniak kezében volt a párharc, mégis elbuktak. A Chelsea rogyott meg vagy a Real húzott elő váratlant? Ancelotti cseréi döntöttek? A PSG és a Chelsea ellen elég volt, de vajon a Manchester City ellen is elég lesz a Realnak, hogy egy párarcban 30-40-50 percig játszik csak jól? Handú B. István angol házidöntőt jósol a BL-ben, az ugyanakkor valószínűnek tűnik, hogy Karim Benzemának már most oda lehet adni az Aranylabdát.

Hazai vizekre evezve a következő hét nagy kérdése, hogy összejön-e a Fradi–Újpest álomdöntő a MOL Magyar Kupában. Az FTC a Győrrel, az Újpest a Pakssal találkozik az elődöntőben. Győrben kicsi az esély a meglepetésre, bár az ETO-nak annyi esélye mindenképp van, mint 2019-ben volt a Békéscsabának, amikor kiverte a Fradit a kupából. Ettől függetlenül az Újpest–Fradi kupadöntőbe inkább a Paks tud beleszólni, mint a Győr.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak