Musorujsag
Élő Eredmények

Bach a 2032-es játékokról: ez az olimpia nemcsak Ausztráliáé lesz, hanem az egész régióé

Bach a 2032-es játékokról: ez az olimpia nemcsak Ausztráliáé lesz, hanem az egész régióé

MTI
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke úgy véli, a 2032-es brisbane-i nyári olimpia nemcsak Ausztrália, hanem az egész csendes-óceáni régió életében jelentős esemény lesz.

A német sportvezető először látogatott a házigazda városba azóta, hogy az tavaly megkapta a rendezés jogát.

„A közelmúltban több szomszédos területet is meglátogattam, és ez alapján állítom, hogy ez az olimpia nemcsak Ausztráliáé lesz, hanem az egész régióé. Mindenki izgatott, lelkes és motivált” – mondta szombaton újságíróknak Thomas Bach.

Brisbane a harmadik város lesz Ausztráliában, amely ötkarikás játékokat rendez, 1956-ban Melbourne, 2000-ben pedig Sydney volt a házigazda.

A NOB elnöke részt vett egy olimpiával kapcsolatos foglalkozáson az egyik helyi középiskolában, majd utána úgy fogalmazott: a legfontosabb kihívás most az, hogy fenntartsák a lendületet.

„Láthatjuk, hogy az olimpia szellemisége abszolút él itt Brisbane-ben, Queenslandban és Ausztráliában. A következő tíz év kihívása lesz ennek fenntartása és átadása a világ többi részének” – mondta Thomas Bach.

A NOB vezetője beszélt az öttusáról is, amelynek helye egyelőre bizonytalan a 2028-as Los Angeles-i játékok programjában. A sportolók a NOB-hoz fordultak panaszukkal, miután a sportág nemzetközi szövetségének végrehajtó bizottsága hétfőn Budapesten bejelentette: kétféle akadályverseny tesztelése kezdődik meg annak a folyamatnak a részeként, amelynek végén, a párizsi olimpia után a lovaglást új számmal váltják fel.

„Várjuk a nemzetközi szövetség döntéseit, de figyelemmel kísérjük a folyamatot is, amelynek során ezek megszületnek, és a végrehajtó bizottságunk az év végén, de legkésőbb a jövő év elején dönt” – jelentette ki Thomas Bach.

Borítókép: (Fotó: EPA/Richard Juilliart/UEFA)

További tartalmak