Musorujsag
Élő Eredmények

Michael van Gerwen: Látom magam előtt a budapesti Premier League-fordulót, de nem szabad túl gyorsan haladni

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A jéghideg profizmus jellemzi a színpadon a darts háromszoros világbajnokát, Michael van Gerwent. A Budapesten rendezett Hungarian Darts Show alatt azonban humoros oldalát is megmutatta, folyamatosan szórakoztatta a közönséget, játékostársait. A holland klasszis az m4sport.hu-nak a sportág magyarországi fejlődéséről, a csodás közönségről, egy új zenekar lehetőségéről és egy legendás szabadrúgásgólról is mesélt.
fotó: MTI/Illyés Tibor

„A darts egyre népszerűbb Kelet-Európában, azt pedig már nem először látom, hogy Budapesten különösen az – mondta az m4sport.hu-nak Michael van Gerwen a Hungarian Darts Show alatt. – Jelenleg Magyarország nem a legnagyobb dartsnemzet, de amikor itt vagyunk, mindig látjuk a lehetőséget: a szervezőcsapat kiváló, nagyon sokat dolgoznak, tényleg világsztárként kezelnek minket, emiatt nagyon hálás vagyok.”

A háromszoros világbajnok szerint egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy éveken belül Budapest legyen az otthona az egyik Premier League-fordulónak.

„Abszolút látom magam előtt a lehetőséget Budapesten, fantasztikus dolog lenne itt PL-mérkőzést játszani – hangsúlyozta a holland klasszis. –  De vigyázzunk, nem szabad túl gyorsan haladni, lépésről lépésre szabad csak építkezni. A saját karrieremben is mindig ezt vallom: először ezt a gálát kell megnyernem, tovább egyáltalán nem tekintek. Ha ezen az úton halad a magyar darts, azzal csak nyerhet a sportág és a szurkolók is.”

Bár Van Gerwen a Hungarian Darts Show döntőjében végül nagyon simán, 5–0-ra kikapott Raymond van Barneveldtől, így is jó emlékekkel távozik a magyar fővárosból. De mint kiderült, nem örökre!

„Nagyon jól éreztem magam, a közönség egyszerűen fenomenális. Phil Taylorral is fantasztikus volt újra egy színpadon állni, ő egy igazi legenda, sokat köszönhetünk neki – jelentette ki Michael van Gerwen, aki a páros játékra is utalt, ahol az énekes Freddie-vel alkotott egy duót. – Freddie-vel jó kis páros voltunk, próbáltam őt motiválni, ő meg énekelt nekem a gyakorlóteremben. Talán egyszer alapítunk egy bandát is (nevet)! Szeptemberben visszatérek a European Tour-fordulóra, már alig várom. De most elárulom: jövőre is lesz egy ehhez hasonló gála, azon is mindenképp itt leszek!”

A gálameccseken MVG humorosabb oldalát is megismerhettük (fotó: MTI/Illyés Tibor).

Riportunk a Hungarian Darts Show-ról

Az egykori világelső mögött nehéz időszak van, korábban közel egy évig nem tudott tornát nyerni, a 2022-es világbajnokságról pedig pozitív koronavírustesztje miatt volt kénytelen visszalépni. Ebből a gödörből azóta kimászni látszik, a Premier League-ben jelenleg második helyen áll, s ebben az évben már három European Tour-fordulót is besöpört.

„Nehéz év volt, de elkezdtem újra jól játszani, amit szerencsére már a magyar szurkolók is láthattak. Azonban ez nem a vége, rengeteg van még bennem – hangsúlyozta MVG, aki egyedi módon nevezte meg legfőbb riválisát is. – Csak saját magam ellenfele vagyok, ha a saját játékomat játszom, senki nem tud legyőzni!”

Michael van Gerwen a dartson kívül a labdarúgást is kedveli, hatalmas PSV-szurkoló, s természetesen emlékszik még a korábban Eindhovenben játszó magyar futballistára is.

„Dzsudzsák Balázs! – kiáltott fel a dartslegenda. – Persze, hogy emlékszem rá, akkora szabadrúgásgólt lőtt az Ajaxnak! Nagyon jó focista volt, szerettem a játékát.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Az egyik leghumorosabb profi dartsos ismét alkotott – felporszívózta a színpadot
Ricky Evans elsősorban rendkívüli gyorsaságáról híres a Professional Darts Corporation játékosai közül, ő tartja a világ leggyorsabb 180-as dobásának rekordját 2.16 másodperccel. Viszont amennyire pörög a keze, legalább annyira humoros személyiség is, ezt ismét bizonyította: ő készítette elő a grazi European Tour-verseny színpadát.
Darts