Musorujsag
Élő Eredmények
×

Miért volt kivételes az El-döntő, milyen lesz az új BL? – Gurulj be lassítva is!

Miért volt kivételes az El-döntő, milyen lesz az új BL? – Gurulj be lassítva is!

m4sport.hu
Végre újra telt ház előtt, ráadásul kiváló hangulatban rendezték meg a világ egyik legcsodásabb városában az idei első európai kupadöntőt. Mi volt a legemlékezetesebb, milyen volt a helyszínen? És milyen lesz majd a jövő Bajnokok Ligája - Hajdú B. István és Székely Dávid részletesen kielemezték az M4 Sport focis podcastjének legújabb részében.

Székely Dávid elmondta, ez volt élete első európai kupadöntője a helyszínen és lenyűgözte az a hangulat amit a skót szurkolók teremtettek Sevillában. Másfél órával a kezdés előtt már mindkét csapat szimpatizánsai bent szurkoltak a stadionban, ennek köszönhetően remek hangulat várta a csapatokat.

Az egész egy nagyon nagy ünnepe volt a futballnak, a sportnak, az a szenvedélynek ami jellemzi a labdarúgást. A mérkőzés bebizonyította, hogy nagyon mélyről is vissza is lehet jönni, hiszen a Rangers tíz éve még a negyedosztályban volt, míg a Frankfurt is megfordult időközben a másodosztályban” – mondta Székely.

Számára már az is hihetetlen volt, hogy a németek milyen higgadtan értékesítették a 11-eseket a skót szurkolók előtt. A frankfurtiak higgadtsága azért is figyelemre méltó, hiszen számukra nagy volt a tét, ha kikapnak, akkor semmilyen kupába nem indulhatnak, így viszont kiemeltek lesznek a BL-ben. A bemelegítéshez kifutó ellenfél kifütyülésén kívül egyetlen olyan szurkolás sem volt, amikor a másik csapatot szidták volna a szurkolók. A németek egyébként is csak a stadionban ünnepeltek, utána az utcákon csendben vonultak a szállásukra.

Éles váltással az OTP Bank Liga utolsó fordulójára váltottak, ahol roppant furcsa volt számukra, hogy amikor egy csapat (MTK) az életéért küzd és még belépőt se kell váltani, akkor sincs telt ház a stadionban. A szezon meglepetése egyértelműen a Kisvárda szereplése, melyet többen vártak a kiesés közelébe mint a dobogóra. Megállapították, ha azt nézzük, hogyan fejlődött évről évre ez a csapat, az elképesztő teljesítmény.

A nemzetközi kupák a 2024-es szezontól alaposan megváltoznak, az eddigi hat hétközi meccs helyett a tervek szerint tíz lenne és egy teljesen más lebonyolítás szerint zajlanának a küzdelmek. Tíz hónapon keresztül zajlanának a kupacsaták, lennének olyan hetek, amikor csak BL-meccseket rendeznek, de lesznek olyan hetek is, amikor épp nem lesz BL-találkozó. Amennyiben magyar együttes bejut az új rendszerű BL-be, úgy már a szezon elején megtudja, melyik nyolc csapattal kell játszania. Minden csapat csak egyszer játszik a csoportellenfeleivel, a felével otthon, a másik néggyel idegenben.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak