Musorujsag
Élő Eredmények
×

A mindent eldöntő meccsen kapott ki, nem jutott négyes döntőbe a regnáló világbajnok a darts Premier League-ben

A mindent eldöntő meccsen kapott ki, nem jutott négyes döntőbe a regnáló világbajnok a darts Premier League-ben

m4sport.hu | Sz.V.
A darts Premier League utolsó állomásának második negyeddöntőjén Joe Cullen 6–4-re legyőzte Peter Wrightot, így ő jutott be negyedikként a sorozat berlini négyes döntőjébe.

Az idén új rendszerben zajló darts Premier League 16., vagyis utolsó alapszakasz-állomását rendezték Newcastle-ben csütörtök este. A záró játéknapra a legtöbb lényegi kérdés már eldőlt, csupán az volt még kérdéses, hogy Jonny Clayton, Michael van Gerwen és James Wade mellé Joe Cullen vagy Peter Wright csatlakozik. Mivel a két játékos azonos pontszámmal rendelkezett, s az utolsó fordulóban a tabella alapján állították össze a párosításokat, rögtön a negyeddöntőben találkoztak, így lényegében az az összecsapás döntött a negyedik finalista kilétéről.

Előtte azonban még a már biztos alapszakasz-első Jonny Clayton és a sereghajtó Gary Anderson találkozott. Bár a skót 4–2-re is vezetett, Clayton szokás szerint megrázta magát hátrányban, s végül hirtelen halálban megnyerte a meccset. Anderson ennek ellenére száz fölötti körátlaggal zárt, ha minden játéknapon így játszott volna, valószínűleg nem itt fejezte volna be a sorozatot.

Ezt követően érkezett a színpadra az este két kiemelt szereplője, Cullen és Wright. Az első Premier League-sorozatát taposó Cullen első pályáról nagyon ügyelt a kezdéseire, Wright egy 116-os kiszállóval mentette a sajátját – egy rá jellemző nyílcserét követően. A két játékos koncentráltságát remekül mutatta a fantasztikus kiszállózás, mindketten egyetlen nyilat hibáztak el duplára, azt is a bullra tették. A körátlagok ugyan nem voltak kimagaslóak, de így is rendkívül izgalmasan alakult a csata, 4–4-ig mindenki hozta a maga játékát.

A találkozó fordulópontja ekkor jött el, az aktuális világbajnok, s ranglista-vezető Peter Wright kiválóan játszott hátsó pályán, nyolc tökéletes nyíllal három kör után 36 ponton figyelt. Balszerencséjére Cullen is felnőtt a feladathoz, s egy 105-ös kiszállóval, négykörössel mentett hatalmasat. Wrightot elbizonytalanította, Cullent feldobta a kiszálló, így a fiatal angol nem is vitte hirtelen halálig, a következő legben lezárta a meccset. A PDC-világranglistán 11. versenyző rögtön első Premier League-szereplésén döntőben bizonyíthat, míg Wright biztosan idén is PL-cím nélkül zár – még soha nem nyerte meg a sorozatot.

A további negyeddöntőkben Michael Smith – csakúgy, mint egy héttel korábban – felülmúlta Michael van Gerwent, míg Gerwyn Price-nak sem okozott gondot a betegsége után még meglehetősen lábadozó formát mutató James Wade legyőzése.

Cullen amiért jött, azt elérte Wright ellen, így az első elődöntőben a remek formában lévő Clayton diadalmaskodott, Smith pedig ismét régi önmagát idézte, legyőzte Gerwyn Price-t, majd a döntőben a listavezetőt is, így behúzta a 16. játéknapot. Érdekes módon ő volt az egyetlen játékos az idei sorozatban, akinek még nem sikerült a fordulók megnyeréséért járó 10.000 fontot bezsebelnie, az utolsó etapon ez is elérkezett.

A berlini négyes döntőn így három korábbi bajnok – Clayton (2021), Van Gerwen (2015–2019) és Wade (2009) –, valamint az egyetlen újonc – Cullen – lesz érdekelt. Június 13-án Clayton–Cullen és Van Gerwen–Wade elődöntőket rendeznek, ezek győztesei mérkőzhetnek a PL-címért.

Borítókép: PDC/Facebook

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Michael van Gerwen: Látom magam előtt a budapesti Premier League-fordulót, de nem szabad túl gyorsan haladni
A jéghideg profizmus jellemzi a színpadon a darts háromszoros világbajnokát, Michael van Gerwent. A Budapesten rendezett Hungarian Darts Show alatt azonban humoros oldalát is megmutatta, folyamatosan szórakoztatta a közönséget, játékostársait. A holland klasszis az m4sport.hu-nak a sportág magyarországi fejlődéséről, a csodás közönségről, egy új zenekar lehetőségéről és egy legendás szabadrúgásgólról is mesélt.
Egyéni
Az egyik leghumorosabb profi dartsos ismét alkotott – felporszívózta a színpadot
Ricky Evans elsősorban rendkívüli gyorsaságáról híres a Professional Darts Corporation játékosai közül, ő tartja a világ leggyorsabb 180-as dobásának rekordját 2.16 másodperccel. Viszont amennyire pörög a keze, legalább annyira humoros személyiség is, ezt ismét bizonyította: ő készítette elő a grazi European Tour-verseny színpadát.
Egyéni