Musorujsag
Élő Eredmények

Három forduló után nyeretlen Franciaország az NL-ben, Mbappé mentett döntetlenre az osztrákok ellen

Három forduló után nyeretlen Franciaország az NL-ben, Mbappé mentett döntetlenre az osztrákok ellen

m4sport.hu/MTI
Franciaország az első félidőben hátrányba került Ausztria válogatottja ellen a Nemzetek Ligája A divíziójának harmadik fordulójában, de a csereként pályára lépő Kylian Mbappé góljával 1–1-es döntetlen született. A franciák csoportjuk utolsó helyéről várják a folytatást.

A 37. percben Andreas Weimann szerzett vezetést a hazaiaknak, akik a hajráig megőrizték előnyüket. A 63. percben csereként beállt Kylian Mbappé 83. percben szerzett góljával egyenlítettek a vendégek. A franciák így három kör után is nyeretlenek: a dánoktól elszenvedett hazai vereség után Horvátországban és Ausztriában is 1-1-re végeztek.

A csoport másik pénteki összecsapásán a vb-ezüstérmes horvátok Mario Pasalic 69. percben szerzett góljával nyertek Koppenhágában. A házigazda dánok két győzelem után először szenvedtek vereséget, de még így is a négyes élén állnak.

A szlovák labdarúgó-válogatott pénteken egygólos győzelmet aratott Azerbajdzsánban. A szlovákok kedden menesztették Stefan Tarkovic szövetségi kapitányt, miután egy nappal korábban csapata 1-0-ra alulmaradt a kazah válogatottal szemben. Ezúttal segítői, Samuel Slovak és Marek Mintal irányították az együttest.

A Nemzetek Ligája első négy fordulóját júniusban, az utolsó kettőt pedig majd szeptemberben rendezik. A sorozat alapvető szisztémája nem változott: a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak az eggyel magasabb osztályba, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek, így a következő kiírásban eggyel lejjebb szerepelnek majd. Az NL-sorozatban kvalifikációt lehet szerezni a 2024-es, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőjére.

Eredmények, 3. forduló:
A divízió, 1. csoport:
Ausztria-Franciaország 1–1 (1–0)
Dánia-Horvátország 0–1 (0–0)
B divízió, 2. csoport:
Albánia-Izrael 1–2 (1–0)
C divízió, 3. csoport:
Azerbajdzsán-Szlovákia 0-1 (0-0)
Fehéroroszország-Kazahsztán 1–1 (0–1)
D divízió, 1. csoport:
Moldova-Lettország 2-4 (1-2)
Andorra-Liechtenstein 2–1 (0–0)

Borítókép: Kylian Mbappe (L) of France interacts with teammate Karim Benzema after the UEFA Nations League soccer match between Austria and France in Vienna, Austria, 10 June 2022. EPA/CHRISTIAN BRUNA

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„A fiamat vittem edzésre, közben jött a hívás a vezetőségtől" – Nikolics Nemanjának megszakad a szíve, hogy el kell hagynia a Fehérvárt
Mint arról beszámoltunk, a MOL Fehérvár FC nem hosszabbítja meg Nikolics Nemanja szerződését, így a csapat gólrekordere távozik a klubtól. Nikolics érzelmes posztban búcsúzott el a szurkolóktól és a csapattól, amelyben érdekes részleteket is elárult a szakításról: fia éppen lent focizott a Fehérvár utánpótláscsapatában, miközben fent az irodában közölték vele, hogy távoznia kell a piros-kékektől.
Magyar futball