Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jogosan van a válogatott a legmagasabb osztályban – Gurulj be lassítva is!

Jogosan van a válogatott a legmagasabb osztályban – Gurulj be lassítva is!

m4sport.hu
Anglia és Olaszország ellen is kitűnően teljesített a magyar válogatott, de az M4 Sport focis podcastjének legújabb részében szó esett a múlt szombati meccs nemzetközi visszhangjáról, Hajdú B. István olaszországi élményeiről, valamint arról is, hogyan készül a magyar–németre.

Valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy a magyar válogatott két mérkőzés után három ponttal a második helyen fog állni a Nemzetek Ligája A divíziójának Angliát, Németországot és Olaszországot is felvonultató csoportjában. Mire fáztak rá az angolok a Puskás Arénában és előzetesen miért tűnt valószínűbbnek az olaszok elleni pontszerzés?

A három pont mindenesetre már most több, mint amiben előzetesen reálisan gondolkodtunk, mindez pedig azt jelenti, hogy bárhogy is alakul a további két júniusi mérkőzés, szeptemberben még mindenképp lesz esélyünk a bennmaradásra. A csapat ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte, hogy higgyenek benne, ez meg is látszott az olaszországi meccs nézettségén.

Ráadásul az angolok elleni győzelem teljesen egyértelmű volt, már csak ezért is kár, hogy az angol sajtó fókusza átterelődött a térdelés alatti fütyülésre. „A magyar válogatott több helyzetet dolgozott ki, közelebb állt a győzelemhez és teljesen megérdemelten verte meg azt az angol csapatot, amelyben a fél csapat Európa-bajnoki döntőt játszott, és ahol az öt cserejátékos értéke több, mint a teljes magyar válogatotté.”

A magyar válogatott rá tudott készülni az első NL-meccsre, de Marco Rossi már a második mérkőzésen is küzdött azzal, hogy ugyan tudja, kik azok a játékosok, akik nemzetközi szintű teljesítményre lennének képesek és ezért nem bontja meg a csapatot, de az olaszok elleni első félidőn már látszott, hogy ez így nem lesz tartható, frissíteni kell. „Akkora szerencsével szerezhettünk volna pontot az olaszok ellen, mint amekkora pech kellett volna ahhoz, hogy az angol meccset ne nyerjük meg.”

Ennyi, erős ellenféllel szemben lejátszott mérkőzés után lassan el lehet hinni, hogy itt tart a magyar válogatott. Ez már nem szerencse, hanem olyan teljesítmény, amire méltán lehetünk büszkék. Tényleg ilyen jó csapatunk van? És ha igen, mi ennek az oka? Hiszen amit a magyar válogatott 2016 óta elért, az a magyar labdarúgás általános helyzetéből nem következik.

Szombaton 20.45-től a csoport legnehezebb ellenfél, a német válogatott vár a magyarokra, a 67 ezer néző előtt kezdődő meccset az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben. A kilátogató drukkereknek azért is nagy a felelősségük, mert fegyelmi vétség esetén életbe léphet a felfüggesztett büntetés, ebben az esetben pedig az olaszokat kénytelen lehet zárt kapuk mögött fogadni a magyar csapat. „De ha valaki megveri Angliát és egy góllal kikap Olaszországtól, az hihet abban, hogy Németország ellen is jól tud teljesíteni.”

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Mi az, ami jól ment az angolok ellen, de az olaszok ellen már nem?
A magyar válogatott már így is borította a papírformát és nem is lenne reális minden alkalommal bravúrt várni a Nemzetek Ligája A divíziójában, de ettől még tanulságos azon merengeni, mik azok az elemek, amelyek Anglia ellen flottul működtek, Olaszország vendégeként azonban már kevésbé, és hogy miért alakulhatott így.
Magyar futball
Miért volt kivételes az El-döntő, milyen lesz az új BL? – Gurulj be lassítva is!
Végre újra telt ház előtt, ráadásul kiváló hangulatban rendezték meg a világ egyik legcsodásabb városában az idei első európai kupadöntőt. Mi volt a legemlékezetesebb, milyen volt a helyszínen? És milyen lesz majd a jövő Bajnokok Ligája - Hajdú B. István és Székely Dávid részletesen kielemezték az M4 Sport focis podcastjének legújabb részében.
Gurulj be lassítva is!