Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az idei legnézettebb sportesemény lett a szombati magyar-német Nemzetek Ligája-mérkőzés

Az idei legnézettebb sportesemény lett a szombati magyar-német Nemzetek Ligája-mérkőzés

MTVA
Példátlan rekordot hozott a szombati nap a közmédia sportcsatornáján. Az esti Magyarország–Németország Nemzetek Ligája-mérkőzés az idei legnézettebb sportesemény lett a magyar médiapiacon, a hosszabbítás utolsó percét minden harmadik képernyő előtt ülő néző követte az M4 Sporton.

Folyamatosan dőlnek a nézettségi rekordok a közmédia sportcsatornájánál; rengetegen követik a magyar labdarúgó-válogatott szereplését a Nemzetek Ligája-sorozatban. Míg az első, angolok elleni mérkőzést 425 ezren nézték az M4 Sporton, az második, olaszokkal játszott meccset már 682 ezren követték. A szombati folytatás pedig még ezt is túlszárnyalta:

a Magyarország–Németország Nemzetek Ligája-mérkőzést 801 ezer fő követte a csatornán.

A közvetítés idejében televíziót nézők 22,9 százaléka választotta az M4 Sportot. A csapatok kivonulásától a lefújás után a szurkolók üdvözléséig tartó időszak 2 óra 10 percébe 1 millió 417 ezer fő, a népesség 16,6 százaléka kapcsolódott be legalább egy rövid ideig. A mérkőzést a hosszabbítás utolsó percében nézték a legtöbben: 1 millió 29 ezer fő. Ebben a percben 32,3 százalékos volt a közönségarány, ami azt jelenti, hogy ekkor minden harmadik képernyő előtt ülő tévénéző az M4 Sport csatornán zajló eseményt kísérte figyelemmel. Online is sokan követték a döntetlennel zárult mérkőzést, az m4sport.hu felületén több mint 94 ezer fő, 269 ezer videóindítással kapcsolódott az eseményhez.

fotó: MTI/Illyés Tibor

Mindez azt is jelenti, hogy a szombati mérkőzés volt az idei legnézettebb műsor a közmédián, az idei legnézettebb sportesemény a teljes magyar médiapiacon, és a negyedik legnézettebb műsor idén a teljes médiapiacon. Ez az összecsapás lett a legnézettebb NL-csoportmérkőzés Magyarországon, amióta az UEFA elindította a sorozatot.

Kedden Anglia ellen véget ér a Marco Rossi szövetségi kapitány által irányított magyar labdarúgó-válogatott júniusi erőltetett menete a Nemzetek Ligája A divíziójában. A mieink június 4-én nagy meglepetést okozva 1-0-ra legyőzték az Európa-bajnoki ezüstérmes angol csapatot a Puskás Arénában. Hogy képes-e ezt bravúrt idegenben is megismételni a halálcsoportban három forduló után négy ponttal a második helyen álló magyar válogatott, kedd este kiderül. Az Anglia-Magyarország mérkőzést 20:45-től közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu, az esemény felvezető műsora pedig 20 órakor kezdődik.

A múlt szombat kimagasló rekordjához az Azeri Nagydíj időmérő edzése és a kézilabda szuperrangadó, a Telekom Veszprém – Pick Szeged magyar bajnoki döntő második mérkőzése is hozzájárult. Az időmérő edzés 283 ezer fős nézettsége és 13,5 százalékos közönségrészesedése a tavalyinál is jobb eredményt jelent. A Veszprém-Szeged döntő pedig az idei legnézettebb férfi kézilabda NB1-es meccs lett.

forrás: Nielsen Közönségmérés

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek