Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bernardo Silva: Évek óta focizom, de eddig még nem láttam játékvezetőket az öltözőbe menekülni

Bernardo Silva: Évek óta focizom, de eddig még nem láttam játékvezetőket az öltözőbe menekülni

m4sport.hu
Vasárnap este a portugál válogatott Genfben kikapott Svájctól 1-0-ra a Nemzetek Ligája A-divíziójának 2. csoportjában. A Cristiano Ronaldót nélkülöző vendégek nehezen viselik a vereséget és a játékvezetőre mutogatnak.

Svájc hamar megszerezte a vezetést: Haris Seferovic – aki a Benfica játékosa – már az 50. másodpercben betalált Rui Patrício hálójába, akkor még kevesen gondolták, hogy a végeredményt is kialakította.

Bernardo Silva, a portugálok támadója a meccs után belátta, hogy közel sem játszott tökéletesen a válogatott, de nem csak ebben látja a vereség okát.

“Az első félidőben nem igazán játszottunk jól. Magasabban kellett volna letámadnunk és jobban kellett volna megoldani a szituációkat. De ez olykor megesik. Egy olyan válogatottal néztünk szembe, amely pár napja 4-0-ra kikapott tőlünk. Tudtuk azt, hogy most agresszívebbek lesznek és más stílusban játszanak” – kezdte mondandóját a Manchester City támadója, aki úgy gondolja, hogy egy pontra minimum rászolgált volna a csapat.

“Hajszoltuk a döntetlent, rengeteg lehetőséget alakítottunk ki, de a gól csak nem akart megszületni. Kellemetlen vereség volt, amelyet nagyon nem akartunk” – folytatta a meccs elemzését a 27 éves szélső, aki ezek után rátért a játékvezetők ténykedésére.

“A minimális tiszteletet nem lehetett felfedezni a játékvezetőknél. Már évek óta focizom, de még nem tapasztaltam meg azt, hogy a játékvezetők bemenekülnek az öltözőbe, azonnal a lefújás után. Nekik is ugyanúgy viselniük kell a felelősséget a hibáikért. Ne magunkat akarom ezzel mentegetni, nem is szabad erre fogni, de már a meccs elejétől azt láttuk, hogy a kapusuk minden egyes kirúgással egy percet bíbelődött. ezek után mindössze négy percet tett rá a játékvezető” – értetlenkedett, majd folytatta a játékvezető ténykedéséről.

“Aztán ott volt az a bizonyos büntető a javukra, amelyet végül a VAR-ral visszavontak, ami után minden kicsi megmozdulásunkat lefújták. Mondom, ezt nem magyarázkodásnak szánom, a portugál válogatottnak ennél sokkal jobban kell játszania. Ezen a szintem elvárhatjuk, hogy nyílt legyen a kommunikáció a bírókkal. Legalábbis így kellene lennie” – zárta le a “bírózást” a játékos.

A verséggel csoportjában a második helyre csúszott vissza a portugál nemzeti csapat, miután a kvartett másik mérkőzésén Spanyolország magabiztosan verte Csehországot.

“Hogy kötelező-e megnyernünk a hátralévő két meccset a csoportban ezután a vereség után? A cseheket meg kell vernünk, aztán meglátjuk, mit csinál Spanyolország. Most az első helyen kellene állnunk két pontos előnnyel, ehelyett másodikok vagyunk egy ponttal lemaradva. Van még két meccsünk. Ha az elsőn jó munkát végzünk (a csehet vendégségében), akkor a kezünkben a lehetőség, hogy a négyes döntőbe kerüljünk” – latolta az esélyeket Bernardo Silva, aki nem az egyedüli, aki fúj a bírókra.

Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya a mérkőzést hazájában közvetítő tévének nyilatkozva utalt a horvát játékvezető, Fran Jovic gyenge teljesítményére, meglátása szerint.

“Nem szándékom kritizálni, de akkor, amikor megad egy büntetőt, amely nem is létezik, mert a félpályánál előtte volt egy szabálytalanság, amit az égadta világon mindenki látott… Egy ilyen büntetőt valaki, aki egy kicsit is ad magára, bizonyosan nem fújhat be. A szabálytalanságok eloszlásáról ne is beszéljünk (13 portugál, 9 svájci szabálytalanság), ahogyan az is döbbenetes, mennyit állt a játék. A negyedik játékvezető pontosan tudja, hogy mi történt a meccsen” – dohogott a szövetségi kapitány.

Borítókép: Bernardo Silva (Fotó: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)

További tartalmak