Musorujsag
Élő Eredmények

Mihályvári-Farkas Viktória: Elaludtam az olimpiai bajnoki döntő előtt

Mihályvári-Farkas Viktória: Elaludtam az olimpiai bajnoki döntő előtt

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A 2021-es év egyik nagy meglepetésembere, a 17 évesen Európa-bajnoki ezüstérmes Mihályvári-Farkas Viktória nem elsősorban helyezést vár magától a 2022-es vizes világbajnokságon, de természetesen álmaiban a dobogó szerepel.

A 2022-es budapesti vizes világbajnokságot az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Ha valakire, a Ferencváros tinédzser úszójára, Mihályvári-Farkas Viktóriára érdemes lesz figyelni a június 18-án kezdődő 2022-es budapesti vizes világbajnokságon.

A 18 éves sportoló kis túlzással a semmiből robbant be 2021-ben, mikor először Európa-bajnoki ezüstérmes, majd pár hónappal később olimpiai hatodik lett az igazán embert próbáló 400 méter vegyesen.

Az ötkarikás játékokon ráadásul egyedül kellett megbirkózzon a nehézségekkel, mert edzője nem tudott vele tartani.

Ott volt azonban mellette imádott húgától kapott, mindenhova vele tartó plüss vízilova, aki viszont elfelejtette oldalba bökni, így elaludt az olimpiai bajnoki döntője előtt.

Mihályvári-Farkas Viktória  (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Az előfutamok este, a döntők pedig reggel voltak, mikor pedig megtudtam, hogy fináléba kerültem, nem tudtam elaludni. Ebből kifolyólag másnap reggel viszont nem tudtam felkelni. Elaludtam, ezért rohannom kellett a buszhoz, így csak később értem oda az uszodába.”

Ahogy itt az időt, a medencében az ellenfeleket szereti üldözni, mint mondja, ez a kedvenc játéka.

„Nagyon szeretem az üldöző játékot, és mindig üldöző szeretek lenni. Megnézem, ki van közel és rátapadok, majd így haladok egyesével.”

Mihályvári-Farkas szerint mindenkinél vízválasztó lehet, meg tudja-e ismételni jó teljesítményét vagy megreked és marad egynyári csoda. Persze maximalistaként utóbbit szeretné elkerülni, de nem támaszt magával szemben irreáliás elvárásokat.

„Ki ne álmodna világbajnoki dobogóról, de én már a döntőnek is nagyon örülnék. Nem helyezést várok magamtól, inkább annyit, hogy kihozzam magamból a maximumot.”

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

191 ország jelezte részvételét a vizes-vb-n
A legfrissebb adatok szerint 191 ország jelezte részvételét a jövő szombaton kezdődő és július 3-ig tartó magyarországi, a szervezők szerint elképesztően magas színvonalúnak ígérkező vizes világbajnokságon.
Sportok
Hosszú Katinka: Sokak szerint megváltoztam. Igazából mindig jó fej voltam, csak nem volt rá időm
Hosszú Katinka a hazai rendezésű vizes világbajnokság magazinjában, az M4 Sporton kéthetente csütörtökön látható, A víz összeköt című műsorban mesélt filmje forgatásáról, jövőjéről és arról, milyen lemondásokkal járt az a 6-8 év, amit csak és kizárólag az élsportnak szentelt. Az olimpiai, világ- és Európa bajnok úszónő most újra élvezi a versenyzést, a visszavonulásra nem gondol, de azt egyelőre nem tudja, mi következne, ha augusztusban megszerezné 100. érmét a világversenyeken.
Sportok